Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το ΙΚΑ Ορεστιάδας έχει και επιτροπή παρακολούθησης του ανελκυστήρα, πέραν αυτής του φωτοτυπικού!
Το ΙΚΑ Ορεστιάδας έχει και επιτροπή παρακολούθησης του ανελκυστήρα, πέραν αυτής του φωτοτυπικού! thumbnail

Το ΙΚΑ Ορεστιάδας έχει και επιτροπή παρακολούθησης του ανελκυστήρα, πέραν αυτής του φωτοτυπικού!


Στο ίδιο υποκατάστημα 6 υπάλληλοι παρακολουθούν το φωτοτυπικό!


Η φράση «Ελλάς το μεγαλείο σου» αποτυπώνεται πλήρως στην περίπτωση του ΙΚΑ Ορεστιάδας, που έγινε γνωστό σε όλη την χώρα μετά την αποκάλυψη της απόφασης εκ της διεύθυνσης του να ορίσει επιτροπή αποτελούμενη από 6 (!) υπαλλήλους με αρμοδιότητα «την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του φωτοτυπικού μηχανήματος» της εν λόγω υπηρεσίας.


Όπως προκύπτει, όμως, από την έρευνα του kontranews.gr, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που το συγκεκριμένο υποκατάστημα ΙΚΑ προκαλεί… απορίες με τις αποφάσεις του.


Πριν από μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου 2015 η ίδια διευθύντρια προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας του… ανελκυστήρα του κτιρίου!


Όπως και με το φωτοτυπικό, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η επιτροπή είναι 6μελής αποτελούμενη από τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη. Στις δύο επιτροπές, η σύνθεση αλλάζει μόλις κατά ένα άτομο ενώ συνολικά έχουν επιστρατευτεί 7 (!!!) υπάλληλοι της υπηρεσίας για να προσέχουν το φωτοτυπικό και το ασανσέρ…


Φυσικά, η εν λόγω επιτροπή δεν αποτελεί πρωτοτυπία για το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ορεστιάδα, μιας και πρόκειται για κάτι σύνηθες στο Δημόσιο, καθώς στις κατά τόπους Υπηρεσίες ορίζονται υπάλληλοι που επιφορτίζονται με τον έλεγχο λειτουργίας των φωτοτυπικών μηχανημάτων.


Ωστόσο, ο αριθμός των Υπαλλήλων αλλά και ο τρόπος με τον οποίον έχουν συνταχθεί τα εν λόγω έγγραφα δείχνουν πως το «αθάνατο» ελληνικό δημόσιο τελικά πάντα βρίσκει τρόπους, ακόμη και εν μέσω κρίσης, να προκαλεί το κοινό αίσθημα…


Κι όλα αυτά, την ώρα που το Ίδρυμα κάθε μήνα δυσκολεύεται να καταβάλλει συντάξεις, το προσωπικό του έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2009 και οι συντάξεις εκδίδονται ακόμα και με 22 μήνες καθυστέρηση σε ορισμένα υποκαταστήματα.


Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ Ορεστιάδας επρόκειτο να συγχωνευθεί με αυτό του Διδυμοτείχου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας οδήγησαν στην ανάκληση της απόφασης από τη διοίκηση του ΙΚΑ.


Συγκεκριμένα, προκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στα παλιά δικαστήρια Ορεστιάδας, κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί στην υπηρεσία από το δήμο και στο οποίο έχουν γίνει και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τη συγκεκριμένη λειτουργία.


epitropi-anelkystiras-ika-1


epitropi-fwtotypiko-2


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X