Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γιατί κρούει τον κώδωνα το κινδύνου η Λαγκάρντ;
Γιατί κρούει τον κώδωνα το κινδύνου η Λαγκάρντ; thumbnail

Γιατί κρούει τον κώδωνα το κινδύνου η Λαγκάρντ;

Καμπανάκι» για την αστάθεια που παρατηρείται τελευταία στις παγκόσμιες χρηματαγορές έκρουσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δείχνει πόσο γρήγορα οι κίνδυνοι μπορούν να διαχυθούν από τη μία οικονομία στην άλλη.


Όπως είπε, αυτό που φάνηκε τις τελευταίες εβδομάδες είναι «πόσο πολύ η Ασία βρίσκεται στον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομίας και πόσο πολύ η αναταραχή σε μία αγορά στην Ασία μπορεί να διαχυθεί στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε διάσκεψη που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.


Υπενθυμίζεται ότι στα χρηματιστήρια παγκοσμίως και στα νομίσματα πολλών αναδυόμενων οικονομιών έχουν καταγραφεί μεγάλες διακυμάνσεις μετά την απόφαση που έλαβε η Κίνα τον περασμένο μήνα να υποτιμήσει το νόμισμά της.


Η Λαγκάρντ, που βρίσκεται στη Τζακάρτα, ανέφερε πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από την αναπροσαρμογή της Κίνας, την αργή ανάπτυξη της Ιαπωνίας, την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και την αβεβαιότητα όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.


Κατά την επικεφαλή του ΔΝΤ, οι πολιτικές πρέπει να προσαρμόζονται σε κάθε χώρα, όμως κυρίως θα πρέπει να περιλαμβάνουν την ενίσχυση της άμυνας με μία συνετή δημοσιονομική πολιτική, τη χαλιναγώγηση της υπερβολικής πιστωτικής επέκτασης, την ευθυγράμμιση των συναλλαγματικών ισοτιμιών ώστε να απορροφούν τους κλυδωνισμούς, τη διατήρηση κατάλληλων αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος και την ενίσχυση της ρύθμισης.


Η διευθύντρια του ΔΝΤ συμμετέχει σε μία διάσκεψη στην Ινδονησία για το μέλλον της χρηματοδότησης της ανάπτυξης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X