Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΗΠΑ προς ΕΕ: "Ελαφρύνετε άμεσα το ελληνικό χρέος"
ΗΠΑ προς ΕΕ: "Ελαφρύνετε άμεσα το ελληνικό χρέος"  thumbnail

ΗΠΑ προς ΕΕ: "Ελαφρύνετε άμεσα το ελληνικό χρέος"

Οι ΗΠΑ θα παρέμβουν υπέρ της Ελλάδας στην επερχόμενη συνεδρίαση των G20 στην Άγκυρα, το Σαββατοκύριακο.


Πιο συγκεκριμένα θα απευθύνουν κάλεσμα στην Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευση έναντι της Αθήνας για σημαντική ελάφρυνση χρέους, ενώ θα ζητήσουν και από το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα.
Στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: 


«Οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθεί η ανάπτυξη θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα. Στην Άγκυρα, θα ενθαρρύνουμε τους ευρωπαίους εταίρους να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις τους και να παράσχουν αξιοσημείωτη ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα».


Παράλληλα βέβαια επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις.


Ο ίδιος  αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις αγορές συναλλάγματος μετά την αιφνιδιαστική υποτίμηση του Κινεζικού νομίσματος την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο έκτοτε η υποτίμηση έναντι του δολαρίου είναι ήπια, σε σχέση με την ανατίμηση που είχε παρατηρηθεί το 2014. 


koutipandoras.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X