Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απολογήθηκε ο Παπασταύρου για τα 5,4 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ
Απολογήθηκε ο Παπασταύρου για τα 5,4 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ thumbnail

Απολογήθηκε ο Παπασταύρου για τα 5,4 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ

Στον εισαγγελέα κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στην οποία βρίσκεται το όνομά του με το ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ.


Ο δικηγόρος για τον οποίο είχε δοθεί εντολή να κλείσει άρον-άρον φορολογικός φάκελος, όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 70, κλήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η πρώτη κλήση του Παπασταύρου είχε γίνει στις 31 Ιουλίου όταν κι εμφανίστηκε μόνο ο δικηγόρος του.


Ο ίδιος ο Παπασταύρου έχει υποστηρίξει πως το ερευνώμενο ποσό στην ελβετική τράπεζα δεν είναι δικό του κεφάλαιο, αλλά ότι σχετίζεται με επιχειρηματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του, η οποία καλείται επίσης σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις. Ελεγχόμενος από τους οικονομικούς εισαγγελείς είναι και ο κ. Μιωνή ο οποίος καλείται, όπως και ο κ. Παπασταύρου, να προσκομίσει πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά για τα χρήματα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό.


Υπενθυμίζεται πως πέρα από την απόπειρα επέμβασης στο ΣΔΟΕ για φορολογική υπόθεση του Παπασταύρου, το HOT DOC είχε αποκαλύψει στο τεύχος 54 πως όντας στο Μέγαρο Μαξίμου ως στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, στον υπολογιστή του ήταν εγκατεστημένο λογισμικό για την παρακολούθηση του πρωθυπουργικού γραφείου. Παρά τις αποκαλύψεις, κανένας έως τώρα δεν απομάκρυνε τον κ. Παπασταύρο από τα καθήκοντά του.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X