Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ελέγχονται τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών – Ελλείψεις παραστατικών και «μαύρες τρύπες»
Ελέγχονται τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών – Ελλείψεις παραστατικών και «μαύρες τρύπες» thumbnail

Ελέγχονται τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών – Ελλείψεις παραστατικών και "μαύρες τρύπες"

Τον Νοέμβριο, ίσως και νωρίτερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας για τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών. Όπως διαπίστωσε η επιτροπή "Πόθεν Έσχες" της Βουλής που συνεδρίασε την Τρίτη, 31 βουλευτές και ευρωβουλευτές ελέγχονται καθώς δεν δικαιολογούν πλήρως την περιουσιακή τους κατάσταση.


"Οι ορκωτοί λογιστές από τις 4 εταιρίες που συνεργάζονται με τη Βουλή κάνουν καλή δουλειά, όπως και η αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής. Ελπίζω να δημοσιευτούν πιο σύντομα τα αποτελέσματα της έρευνας", δήλωσε στο koutipandoras.gr, η πρόεδρος της Επιτροπής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (νυν της Λαϊκής Ενότητας), Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


Συγκεκριμένα, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι υποθέσεις:


-10 βουλευτών και ευρωβουλευτών που δεν υπέβαλαν, ως υπόχρεοι, δήλωευτση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2013 χρήσης του 2012,


-49 άλλων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά, όπως για παράδειγμα συμβόλαια,


-και 31 ακόμα που ελέγχονται, καθώς έχουν αρνητικό πόθεν έσχες και δεν δικαιολογούν πλήρως την περιουσιακή τους κατάσταση.


Από τις 704 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης υπόχρεων βουλευτών και ευρωβουλευτών για το 2013 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τις 694 από τις οποίες 20 περιπτώσεις εμφανίζονται με μηδενικές καταθέσεις.


axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X