Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σπίρτζης κατά Νέας Δημοκρατίας: «Λάσπη, ψέματα και λαϊκισμός»
Σπίρτζης κατά Νέας Δημοκρατίας: «Λάσπη, ψέματα και λαϊκισμός» thumbnail

Σπίρτζης κατά Νέας Δημοκρατίας: "Λάσπη, ψέματα και λαϊκισμός"

Συνεχίζεται η κόντρα Σπίρτζη – Νέας Δημοκρατίας, με τον τέως  αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη να απαντά στον βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εξαγγελίες, εξαγγελίες, εξαγγελίες….», λέγοντας ότι πρόκειται για «λάσπη, ψέματα και λαϊκισμό».


Με την «μάχη της κάλπης» να έρχεται όλο και πιο κοντά, οι πολιτικοί μονομάχοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε κάθε ευκαιρία, αλλά κάποιες κόντρες έχουν την δική τους διάσταση, ειδικά όταν αναφέρονται σε ζημίες του Δημοσίου και πολιτικές ευθύνες για την «μαύρη» εικόνα των δημόσιων έργων στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη, «ακούσαμε ότι σταμάτησαν τα έργα στην Ιόνια Οδό από τον κ. Μειμαράκη. Διαψεύστηκε πανηγυρικά».


ο τέως αναπληρωτής υπουργός απαντά και στον κ. Αυγενάκη,  αναφέροντας σε δήλωσή του πως, «για μια ακόμη συνεχόμενη φορά λάσπη, ψέματα και λαϊκισμός, για να καλύψουν τα δεινά που έφεραν στον ελληνικό λαό, τα έργα του αόριστου χρόνου και του απροσδιόριστου προϋπολογισμού. Τα έργα με την σφραγίδα της ΝΔ. Αυτά που έχουν δέσει τη χώρα με λεόντειες συμβάσεις ενάντια στην κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.


Κύριε Μειμαράκη, κύριε Αυγενάκη και συνοδοιπόροι τους, γνωρίζουμε ότι η σύγκριση όσων κάνατε τόσες δεκαετίες με όσα κάναμε 6 μήνες σας ενοχλεί. Προσπαθείτε, επικοινωνιακά και λαϊκίστικα ως συνήθως να τα ακυρώσετε. Δεν θα μπορέσετε».


Ο κ. Σπίρτζης,  προχωρά σε μία αναφορά στις άμεσες ενέργειες της συμφωνίας  στις οποίες εντάσσονται:


1.Οι δωρεάν διελεύσεις από πλευρικούς σταθμούς διοδίων για ενδοδημοτικές μετακινήσεις για τις οποίες δεν υφίστανται εναλλακτικές διαδρομές.


2. Δωρεάν διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων στα οχήματα τα οποία είτε ανήκουν είτε αναγνωρισμένα μεταφέρουν ΑΜΕΑ.


3.  Παροχή επιπλέον εκπτώσεων σε εργαζόμενους χρήστες


4.  Αναλογικό σύστημα διοδίων χιλιομετρικής χρέωσης


5.  Πλευρικά διόδια Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Μπογιατίου


6.  Θα υπάρχει υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων, αν οι Δήμοι παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες (δηλαδή υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, κλπ). Αλλιώς θα απαλλάσσονται.


7. Θα επισπευθούν και θα επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν από την αρχή των έργων και άπτονται θεμάτων απαλλοτριώσεων, περιβαλλοντικών ρυθμίσεων και αδειών και αρχαιολογικών ερευνών.


8. Επίλυση θεμάτων κοινωνικών δικτύων πολιτών.


Επίσης,  στην ίδια ανακοίνωση του τέως υπουργού, αναφέρεται πως συμφωνήθηκαν «θέματα που χρήζουν της έγκρισης των οργάνων της ευρωπαϊκής επιτροπής και της συμφωνίας των τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα:


1. Η ανάγκη οριζόντιας μείωσης των διοδίων, σε όλο το μήκος των 2 αυτοκινητοδρόμων.


2. Η ολοκλήρωση του νότιου και βόρειου τμήματος του Ε65, με την αίρεση της έγκρισης των οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των τραπεζών και της εξεύρεσης της αναγκαίας χρηματοδότησης».


Συγκεκριμένα, θέτει τα εξής ερωτήματα στους πολιτικούς του αντιπάλους,


«Κύριε Μειμαράκη και κύριε Αυγενάκη, Γιατί δέκα χρόνια δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα; Γιατί αναθεωρήσατε τις συμβάσεις που εσείς κάνατε για να διασφαλίσετε τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους αλλά όχι το ελληνικό δημόσιο; Γιατί δεν προβλέψατε τις στοιχειώδεις κοινωνικές προβλέψεις για τις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες, την ανάπτυξη; Γιατί δεν θέσατε πραγματικά χρονοδιαγράμματα έστω στις αναθεωρήσεις προ διετίας;


Τι υπόσχεται ο κ. Αυγενάκης, με τα μεγάλα οράματα: «να προχωρήσουμε σε διάλογο με τους παραχωρησιούχους για να δημιουργήσουμε συνθήκες βιωσιμότητας τόσο στην κατασκευή και συντήρηση των έργων, όσο και στη χρήση τους»; Γιατί δεν το κάνατε τόσα χρόνια; Γιατί δεν δημιουργήσατε συνθήκες βιωσιμότητας πριν δύο χρόνια, με τρια χρόνια διαπραγμάτευσης;


Γιατί δεν δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε την προσπάθεια, να γίνουν αντίστοιχες συμφωνίες για τις υπόλοιπες παραχωρήσεις;


Λάσπη, Ψέματα και Λαικισμός.


Ο ελληνικός λαός γνωρίζει. Το μεγαλύτερο έργο, που φέρει τη σφραγίδα της ΝΔ είναι ότι πάνω από το 80% των έργων του Υπουργείου έχουν αναδόχους έξι εταιρείες.


Αυτοί ήσασταν, αυτοί είστε και αυτοί θα παραμείνετε…»

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X