Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο φετινός στόχος των ιδιωτικοποιήσεων
Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο φετινός στόχος των ιδιωτικοποιήσεων thumbnail

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο φετινός στόχος των ιδιωτικοποιήσεων

Ανέφικτο χαρακτήρισε των στόχο των φετινών ιδιωτικοποιήσεων ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters. Ο λόγος είναι σε μεγάλο βαθμό, οι καθυστερήσεις στη συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με τη γερμανική Fraport.


Σύμφωνα με τους στόχους που συμφωνήθηκαν στο 3ο μνημόνιο ο φετινός στόχος,  εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις  είναι στα 1,4 δισ. ευρώ.


   Ο στόχος των εσόδων από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει προσδιοριστεί στα 3,7 δισ. ευρώ για το 2016 και στα 1,3 δισ. ευρώ για το 2017.


«Μέχρι το τέλος του 2015, το ΤΑΙΠΕΔ θα υλοποιήσει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της πρώτης φάσης αυτού του προγράμματος, όμως ο οικονομικός στόχος του 1,4 δισ. είναι ανέφικτος (…) Αντίθετα, θεωρώ ρεαλιστικό να πετύχουμε τους στόχους του 2016», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας.
  Συγκεκριμένα για τα περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε πως, «Εάν η Fraport δεν είναι έτοιμη για την υπογραφή της σύμβασης στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε λήγει και η εγγυητική της επιστολή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια μικρή παράταση (…) Μετά την υπογραφή, απαιτούνται διαδικασίες αρκετών μηνών μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση και να καταβληθεί το τίμημα των 1,234 δισ.».


Ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει την σήμερα, για να εγκρίνει την αλλαγή της προκήρυξης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Οι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές για το 51% του λιμανιού μέχρι τον Φεβρουάριο αντί του 67% που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι πωλείτο με τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον 16% ανάλογα με τις επενδύσεις που θα κάνουν.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X