Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νομοσχέδιο για στεγαστικά δάνεια:Ποιοι θα ευνοηθούν;
Νομοσχέδιο για στεγαστικά δάνεια:Ποιοι θα ευνοηθούν; thumbnail

Νομοσχέδιο για στεγαστικά δάνεια:Ποιοι θα ευνοηθούν;

 


 


Νομοσχέδιο-σκούπα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, μέσα στην εβδομάδα, που εκτιμάται πως θα αφορά σε περίπου 150.000 νοικοκυριά με καθαρό οικογενειακό… εισόδημα ίσο ή κατώτερο των 30.000 ευρώ καθώς και ανέργους που έχουν στεγαστικά ή άλλα ενυπόθηκα δάνεια.


 


Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου, προβλέπει 48μηνη περίοδο με χαμηλή μηνιαία δόση έως 30% του εισοδήματος.


 


Ευνοϊκές ρυθμίσεις
Στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν άνεργοι, φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι) με καθαρό ατομικό εισόδημα τις 15.000 ευρώ, οικογενειακό τις 25.000 ευρώ και τις 30.000 για νοικοκυριά με τρία παιδιά και πάνω καθώς και δανειολήπτες με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις προς τις τράπεζες σε διάστημα έξι μηνών μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.


 


Πηγή www.fimotro.blogspot.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X