Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πώς οι σύγχρονες χώρες αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη – Η σκληρή αλήθεια σε σκίτσα (ΦΩΤΟ)
Πώς οι σύγχρονες χώρες αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη – Η σκληρή αλήθεια σε σκίτσα (ΦΩΤΟ) thumbnail

Πώς οι σύγχρονες χώρες αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη – Η σκληρή αλήθεια σε σκίτσα (ΦΩΤΟ)

Με σκίτσα τα οποία αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και την κοινή γνώμη ως επί το πλείστον, το πώς οι ηγέτες των χωρών αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη, επιστρέφει για το  νέο του πρότζεκτ, ο σκιτσογράφος από το Αζερμπαϊτζάν, Gunduz Aghayev.


Ο καλλιτέχνης θέλησε μέσα από τη συγκεκριμένη δουλειά του να δείξει ακόμα και με πολύ σκληρό τρόπο τη Δικαιοσύνη σε διάφορα κράτη του κόσμου.


«Εργάστηκα περίπου 15 με 16 ημέρες για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ζωγράφισα σκεφτόμενος τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα αλλά και διαβάζοντας τα όσα ισχύουν για τη Δικαιοσύνη στις χώρες αυτές. Τα σκίτσα αντικατοπτρίζουν τις αληθινές συνθήκες που επικρατούν στις εν λόγω χώρες», γράφει ο Aghayev.


Ο σκιτσογράφος δημιούργησε τα σκίτσα του έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο τη  Θέμιδα, δηλαδή τη θεά της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία.


Η θεά αντιμετωπίζεται τελείως διαφορετικά από κάθε ηγέτη. Το συμπέρασμα όμως που εξάγεται βλέποντας συνολικά το έργο, είναι ότι τελικά η Δικαιοσύνη σε καμία χώρα δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο θα έπρεπε να είναι.


Ο Gunduz Aghayev προτιμά να αναρτά τα έργα του στα Social Media και κυρίως στο Facebook, καθώς πιστεύει ότι είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να δραπετεύσει από πιθανές «μάχες» και λογοκρισία με τις αρχές της χώρας του.


Δείτε τα σκίτσα


 


Ελλάδα 


Ρωσία 


Γερμανία 


ΗΠΑ 


Ιράν 


Κίνα 


Βόρεια Κορέα 


Μεγάλη Βρετανία 


Τουρκία 


Βραζιλία 


Γαλλία 


Αζερμπαϊτζάνhotdoc

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X