Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τον Οκτώβριο η πρώτη εκταμίευση των 35 δισ. ευρώ
Τον Οκτώβριο η πρώτη εκταμίευση των 35 δισ. ευρώ  thumbnail

Τον Οκτώβριο η πρώτη εκταμίευση των 35 δισ. ευρώ

Σε λιγότερο από δύο μήνες, θα αρχίσουν να «μπαίνουν» στην ελληνική Οικονομία τα χρήματα του ευρωπαϊκού πακέτου για την ανάπτυξη.


Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε από τις Βρυξέλλες η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.


Με το νέο μνημόνιο, να φέρνει φόρους και άλλες μεταρρυθμίσεις που θα ασκήσουν πίεση στην ελληνική βάση, η Ευρώπη, προσπαθεί να επιταχύνει την αποδέσμευση των κονδυλίων για την ανάπτυξη, σε μία προσπάθεια να λειτουργήσει σαν αντίβαρο και να δώσει μία νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας, που τα τελευταία στοιχεία την τοποθετούν στο 25%.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η  Κορίνα Kρέτσου επισήμανε ότι οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν σχεδόν ομόφωνα στα έκτακτα μέτρα και αν όλα πάνε καλά, τον Οκτώβριο η ελληνική οικονομία θα λάβει μία «ένεση» κοντά στο 1 δισ. ευρώ.


Ανάμεσα σε άλλα, η ευρωπαία πολιτικός ανέφερε πως η πρόταση της Κομισιόν να επιταχυνθούν οι χρηματοδοτικές ροές  προς την χώρα μας από τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, διοχετεύοντας ένα σημαντικό ποσό που θα ξεπερνά τα  35 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και ακόμα πιο σημαντικά στην ελληνική περιφέρεια. Τα 35 δισ. ευρώ, χωρίζονται σε 20 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και 15 δισ. ευρώ από τα Γεωργικά Ταμεία. Τα κονδύλια αυτά μπορούν να διοχετευθούν σε επενδύσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κακών κοινωνικών συνθηκών, στην έρευνα και την παιδεία και στις υποδομές.


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X