Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πώς δρούσε το κύκλωμα που ήθελε να ρίξει στην αγορά την κοκαΐνη αξίας 1,5 εκατ. ευρώ;
Πώς δρούσε το κύκλωμα που ήθελε να ρίξει στην αγορά την κοκαΐνη αξίας 1,5 εκατ. ευρώ; thumbnail

Πώς δρούσε το κύκλωμα που ήθελε να ρίξει στην αγορά την κοκαΐνη αξίας 1,5 εκατ. ευρώ;

Με 27 κιλά καθαρής κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ από την Λατινική Αμερική, συνελήφθη στον Ασπρόπυργο μαζί με δύο συνεργούς του από την Ολλανδία και την Γουιάνα γνωστο πρώην μοντέλο που μεσουρανούσε στις πασαρέλες τη δεκαετία του 2000, ο οποίος έπαιζε και σε ομάδα μπέιζμπολ.


Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ
Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ και το Σ.Δ.Ο.Ε, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από τη Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Το μοντέλο και οι συνεργοί 
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ένας΄Έλληνας, ένας υπήκοος Γουϊάνας και ένας Ολλανδός, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων. Ο Έλληνας είναι γνωστό μοντέλο στη showbiz και πρώην παίκτης μπέιζμπολ μεγάλης αθηναϊκής ομάδας. 
Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος μεσουρανούσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με πολλές φωτογραφίσεις και συμμετοχές σε διάφορες εκδηλώσεις μόδας.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Η δράση του κυκλώματος 
Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του χρόνου ο 48χρονος υπήκοος Γουϊάνας, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία και ο 38χρονος ημεδαπός – πρώην μοντέλο – στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με τη Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη Γουϊάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κοντέϊνερ με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι του Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα. 


 


 Στις 28 Αυγούστου 2015, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, δύο ακόμα εμπορευματοκιβώτια, με φορτίο επίσης ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά – άξονες οχημάτων, που είχαν μετασκευαστεί στο εσωτερικό τους, για το σκοπό αυτό.Την Παρασκευή, καθορίστηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης, από τις προαναφερόμενες ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις αποθήκες ο 38χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας, οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά το χρόνο εξαγωγής και παραλαβής της κοκαΐνης. 
Σε έρευνα που έγινε, εντός τεσσάρων διαφορικών αξόνων οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 κιλά και 170 γραμμάρια κοκαΐνης, κατανεμημένα σε 13 ανισοβαρείς νάϊλον συσκευασίες, απολύτως προσαρμοζόμενες σε κάθε διαφορικό άξονα.


Παράλληλα, την ίδια ώρα συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ο 48χρονος υπήκοος Γουϊάνας, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα, για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.365 ευρώ, των 3.100 δολαρίων Η.Π.Α και 1.000 δολαρίων Γουϊάνας, ενώ η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ.Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X