Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Παιδική αϋπνία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε
Παιδική αϋπνία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε thumbnail

Ρούλα, 39 ετών

Παιδική αϋπνία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Η κορη μου υποφέρει πολλά χρόνια από αυπνία Δεν έχει πάρει φάρμακα θέλει κάτι φυτικό Τι μας συμβουλεύετε;


Στο ερώτημά σας απαντά η παιδοψυχίατρος Μερσύνη Αρμενάκα 


Η αϋπνία είναι ένα σύμπτωμα βασανιστικό για το άτομο που το νιώθει. Ποτέ δεν έρχεται μόνο του. Πάντα υπάρχουν ζητήματα που το συνοδεύουν. 

Στο μήνυμα σας δεν αναφέρεται η ηλικία του παιδιού, αν υπάρχουν αίτια, αν έχετε απευθυνθει κάποιον ειδικό, αν έχει γίνει οργανικος ελεγχος.

Από τα προαναφερόμενα ξεκινάμε δηλαδή από ένα σωστό και πλήρες ατομικό και οικογενειακό ιστορικό και παραπομπή για εργαστηριακό έλεγχο ‎και ακριβής Παιδοψυχιατρική εκτιμηση.

Ένα φάρμακο από μόνο του δεν επιλυει τα θέματα. Στην ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικης αποφεύγουμε να χορηγούμε φαρμακευτική αγωγή πάρα μόνο όταν είναι απαραίτητο και όταν οι άλλες ψυχοθεραπευτικες παρεμβάσεις ‎δεν έχουν αποδώσει. Στις περιπτώσεις αυτές μια αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη βελτίωση αλλά όταν έχουν προηγηθεί οκαθένας τα προηγούμενα. 

Δεν είναι δεοντολογικα σωστό να χορηγουμε στα τυφλά μια αγωγη.Περα από τις παρενέργειες μπορεί όντως να μας βοηθήσει προσκαιρα κουκουλωνοντας το πρόβλημα και να καθυστέρηση την επίλυση του προβληματος.

Μια επίσκεψη σε Παιδοψυχίατρο θα θέσει τα θέματα σε σωστή βάση  


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X