Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: Στις εκλογές κρίνεται η βελτίωση της συμφωνίας
Τσίπρας: Στις εκλογές κρίνεται η βελτίωση της συμφωνίας thumbnail

Τσίπρας: Στις εκλογές κρίνεται η βελτίωση της συμφωνίας

Σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία, στην οποία έθεσε τα διλήμματα των επερχόμενων εκλογών και ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ΝΔ προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος του για την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση μετά τις εκλογές, υποστήριξε ότι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου κρίνεται, ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη επιτυχία τη βελτίωση της συμφωνίας, αλλά και την απομείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε πως αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, όχι μόνο δεν θα γίνει διαπραγμάτευση, αλλά θα υπάρξει επιστροφή πίσω στις σκοτεινότερες εποχές της διακυβέρνησης του κ. Αντ. Σαμαρά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε συνοπτικά ένα σχέδιο 10 σημείων για την ανασυγκρότηση της χώρας, για την υλοποίηση του οποίου τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος πέραν της μιας κυβερνητικής θητείας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε περισσότερες αποστροφές της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν «ποιος έχει τα εχέγγυα, το ήθος, τις ικανότητες και τη γνώση όχι να εξυπηρετήσει τον εαυτό του και τα ιδιαίτερα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, αλλά τις ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό».

Σε ότι δε αφορά στο διακύβευμα των εκλογών επισήμανε ότι «σκοπίμως κάποιοι, για να "θολώσουν τα νερά", λένε ότι αυτή η εκλογική μάχη δεν έχει επίδικο παρά μόνο τη διαχείριση της συμφωνίας την οποία παρουσιάζουν, επίσης σκοπίμως, ως ένα ερμητικά κλειστό κείμενο» και πρόσθεσε:
 
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και μεγαλύτερη διαστρέβλωση.Στις 20 Σεπτέμβρη κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στη σκοτεινή περίοδο της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, των δικτύων εξουσίας και της διαπλοκής που κυριάρχησαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και θέριεψαν κυριολεκτικά κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά ή αν θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την έξοδο από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες».

Στις 14.00 η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στις εκλογές «κρίνεται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός και η συνέχιση μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της χώρας μας πέρα και έξω από την παρακμή του χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα αυτών των εκλογών».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε επίσης ότι η μάχη για τη βελτίωση της συμφωνίας με τους θεσμούς και την απομείωση του χρέους δεν έχει τελειώσει και έχει σημασία ποιος θα κάνει τη διαπραγμάτευση αυτή, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημεία που μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη: Αναδιάρθρωση του χρέους, διαχείριση των κόκκινων δανείων, θεσμική συγκρότηση και χρηστή λειτουργία του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Με σφοδρότητα ο κ. Τσίπρας αναζήτησε τέλος την αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Όπως τόνισε «Από τις εξαγγελίες της ΝΔ και του προέδρου της δεν προκύπτει τίποτα άλλο πέρα από την βούληση να γυρίσουμε πίσω στις πιο σκοτεινές περιόδους της προηγούμενης πενταετίας, να γυρίσουμε πίσω στη μαύρη περίοδο του κυρίου Σαμαρά και των συνεργατών του».

Υποστήριξε δε ότι «ο στόχος της ΝΔ είναι η ακόμη πιο σφοδρή επίθεση στη υγεία, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση, ότι υποστηρίζει και την απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και ότι θέλει να συνεχίσει την πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι κοινωνικά ανάλγητη, λέγοντας ότι θέλει «να συνεχίσει την απορύθμιση της αγοράς εργασίας. Να αποσύρει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών. Να τερματίσει το φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Να ακυρώσει το νόμο για τις εκατό δόσεις. Να προσανατολίσει το φοροκυνηγητό στους μικροοφειλέτες που δεν έχουν αντικειμενικά δυνατότητα να πληρώσουν».

Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε, ότι τυχόν επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία σημαίνει και επιστροφή της διαφθοράς και των σκανδάλων λέγοντας: «Ο βίος και η πολιτεία της, βίος και πολιτεία μικρών και μεγάλων σκανδάλων αποτελούν αρκετή απόδειξη για αυτό… Αν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία μαζί της θα γυρίσουν και τα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Τα δίκτυα που νέμονταν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις επί χρόνια, στερώντας την πραγματική οικονομία από πολύτιμους πόρους και από έργα προοπτικής. Και είναι ακριβώς αυτό το πλέγμα επιλογών και δεσμεύσεων που έχει η ΝΔ, το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα του, ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν την παλινόρθωση του παλιού και διεφθαρμένου συστήματος και τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, ο ελληνικός λαός, οι ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις αυτής της ισοπεδωμένης αλλά περήφανης κοινωνίας ξέρουν ήδη τι θα επιλέξουν. Θα επιλέξουν να βάλουν οριστικό τέλος στο σχέδιο παλινόρθωσης μιας εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα και ισοπέδωσε την οικονομία. Θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ».


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X