Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Επιλεκτική αλαλία (σιωπή) στο παιδί: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;
Επιλεκτική αλαλία (σιωπή) στο παιδί: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; thumbnail

Xριστίνα, 34 ετών

Επιλεκτική αλαλία (σιωπή) στο παιδί: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

Αναγνώστρια ρωτά: 


Το κοριτσάκι μου ειναι 9ετων έχει επιλεκτική αλαλια απο τα 5 επιλέγει που θα μιλήσει στο σχολείο δεν μιλάει καθόλου δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα θα ήθελα να ενημερωθώ από κάποιους που ξέρουν καλά αυτό το θέμα το κατέχουν γιατί πολλοί το ακούν πρώτη φορά.. Τι να κάνω; 


Στο ερώτημά σας απαντά η παιδοψυχίατρος Μερσύνη Αρμενάκα 


Η επιλεκτική αλαλια είναι ένα δύσκολο θέμα για τους ειδικούς και τις οικογένειές. Από την εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι σπάνια εμφανίζεται μόνο του.

Συνήθως η επιλεκτική αλαλια συνδυάζεται με Αναπτυξιακες Διαταραχές, υπάρχουν συχνά τραυματικα γεγονότα και καταθλιπτικό συναίσθημα  ‎και σχεδόν πάντα τα παιδιά αντιμετωπίζουν έντονο bullying. 

Είναι θετικό όταν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο παρα τα προβλήματα τους αλλα πολλές φορές με την έναρξη της εφηβείας και του Γυμνασίου σταματούν να πηγαίνουν και απομονώνονται στο σπιτι..

Πιστεύω ότι πρέπει να επισκεφτείτε έναν Παιδοψυχίατρο για να γίνει σωστή κλινική εκτίμηση του παιδιού και να έχετε την κατάλληλη συμβουλευτικη οι γονεις.
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X