Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα δάνεια για ρύθμιση χρεών σε ΙΚΑ και εφορία;
Νέα δάνεια για ρύθμιση χρεών σε ΙΚΑ και εφορία; thumbnail

Νέα δάνεια για ρύθμιση χρεών σε ΙΚΑ και εφορία;

 


 


Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται το ΙΚΑ με τις 4 συστημικές τράπεζες και τα υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης για τη διευθέτηση και χρηματοδότηση των οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τα Ταμεία…


 


Πρόκειται για προετοιμασία που αφορά ακόμα και την επέκταση των δόσεων από το αρχικό σχέδιο των 48 στις 72, το σημαντικό όμως έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις δόσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι ρυθμίσεις. Παράλληλα, το σχέδιο αυτό που, σύμφωνα με κρατικές πηγές, αναμένεται να είναι έτοιμο το πολύ στις αρχές Ιουλίου, θα αποτελέσει πιλότο για επέκτασή του και στις οφειλές προς την Εφορία.

Οι 4 συστημικές τράπεζες επεξεργάζονται τη δυνατότητα παροχής χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς τα Ταμεία και κατ' επέκταση προς την Εφορία, καθώς όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για επιχειρήσεις που στην πλειονότητά τους εκτός του ότι δε θα έχουν ασφαλιστική ενημερότητα,  είναι πιθανό αρκετές από αυτές να μην έχουν ούτε φορολογική, καθώς επίσης και ευρισκόμενες στο Τειρεσία να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα παραδοσιακά κριτήρια από τις τράπεζες.

Το ΙΚΑ που έχει απαιτήσεις περίπου 7 δισ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων, έχει σαν στόχο να εισπράξει τα 3 δισ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα Ταμεία που παρέχουν προνομιακούς όρους, όπως το ΕΤΕΑΝ.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X