Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στα 694 ευρώ η σύνταξη στην Ελλάδα

Στα 694 ευρώ η σύνταξη στην Ελλάδα

Σε 2.714.034 ανέρχονται οι συνταξιούχοι στη χώρα μας που λαμβάνουν σύνταξη με το μέσο εισόδημά τους (που προκύπτει από το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης) να ανέρχεται σε  907,65 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία…του υπουργείου Εργασίας.
Η μέση κύρια σύνταξη φτάνει στα 694,56 ευρώ και η μέση επικουρική στα 178,48 ευρώ , όπως προκύπτει από τα στοιχεία του νέου Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» που παρουσιάστηκε την Παρασκευή.

Συνολικά πληρώθηκαν 4.407.288 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.884.347 ήταν κύριες και 1.517.411 επικουρικές, που σημαίνει ότι για κάθε μια κύρια σύνταξη αντιστοιχεί μισή επικουρική

Περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν με σύνταξη μικρότερη των 700 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ ένα 29% ξεπερνά  τα 1.000 ευρώ.

Μέσω του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» ταυτοποιούνται για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι μεταξύ των 93 ταμείων και κλάδων σύνταξης (κύριας και επικουρικής) και δημιουργείται μία εγγραφή με το σύνολο των συντάξεων που ο καθένας λαμβάνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για πρώτη φορά η χώρα αποκτά πλήρη και καθαρή εικόνα του αριθμού των συνταξιούχων, του ύψους των συντάξεων και της συνολικής καταβαλλόμενης δαπάνης και πλέον γνωρίζουμε κάθε σύνταξη και κάθε δικαιούχο σύνταξης με απόλυτη ακρίβεια.

www.fimotro.blogspot.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X