Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βόμβα ανατινάχθηκε στη Δάφνη!

Βόμβα ανατινάχθηκε στη Δάφνη!

Καταδίκη Ρουπακιώτη για την τρομοκρατική επίθεση.Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

Τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, στο ΙΧ αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αποδοκιμάζοντας κάθε μορφή βίας.

"Καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της", τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

Τι ακριβώς συνέβη…

To "Τέρας" της Νεοτρομοκρατίας ξύπνησε στις 4.15 τα ξημερώματα όταν ανατινάχθηκε με προειδοποίηση  στη Δάφνη η BMW (ΖΖΜ 1551) της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη. Το… στοιχείο ότι η βόμβα είχε ωρολογιακό μηχανισμό είναι το "ντοκουμέντο" που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως τα κίνητρα είναι βαθύτερα … Εξάλλου οι ποινικοί κρατούμενοι συνηθίζουν να δίνουν "παραγγελία" για εκρήξεις αλλά πάντα με μασούρια δυναμίτιδας.  Η υπάλληλος των φυλακών [κόρη του παλιού διευθυντή των ίδιων φυλακών] ανέλαβε το τιμόνι του Κορυδαλλού πριν δυο χρόνια μετά την παραίτηση του κ. Ανέστη όταν του ταχυδρομήθηκε τρομοπακέτο. Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία καλείται να διερευνήσει με τι ακριβώς σχετίζεται η βομβιστική επίθεση που έγινε στη συμβολή των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας. Αν επιβλήθηκε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα σε κάποιον αναρχικό κατηγορούμενο ή αν υπήρξαν περιορισμοί στα επισκεπτήρια. Όλα συγκλίνουν ωστόσο στον συμβολικό χτύπημα για την ιδιότητα της κυρίας Στέφη.
Στις 31 Μαρτίου του 2011 πάντως είχε αποσταλεί με το ταχυδρομείο φάκελος-βόμβα στον τότε διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιάννη Ανέστη. Το τρομο-πακέτο είχε Ιταλικά γραμματόσημα και εντός του βρέθηκε προκήρυξη, περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία, την οποία υπογράφει η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI)". Είναι η οργάνωση που την ίδια ημέρα στην Ιταλία έστειλε αντίστοιχο φάκελο σε στρατόπεδο Αλεξιπτωτιστών με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δάκτυλα του Αξιωματικού που τον άνοιξε.
Στο κείμενο της προκήρυξης, που βρέθηκε στον φάκελο του Κορυδαλλού και η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγράφεται μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.
Ο παγιδευμένος φάκελος της φωτογραφίας-ντοκουμέντο, είχε βρεθεί ανέπαφος επειδή εντοπίσθηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας "τσεκαρίσματος" αλληλογραφίας & αντικειμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ο φάκελος δεν καταστράφηκε καθώς δεν έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, αλλά εξουδετέρωση με την μέθοδο της "αποσύνδεσης".
Ο φάκελος μεγέθους Α4, μεταφοράς ευαίσθητων αντικειμένων (φάκελος με κυψέλες) ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία "EUROFOR , VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA" και παραλήπτη τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.

Πληροφορίες από www.fimitro.blogspot.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X