Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα»
«Ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα» thumbnail

"Ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα"

Προσκλητήριο συστράτευσης και συσπείρωσης για νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής απηύθυνε από την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους πολίτες να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και στη μια εβδομάδα που απέμεινε να εντείνουν τον αγώνα τους πόρτα-πόρτα για να μην χαθεί καμιά ψήφος, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

«Ήρθα με το δίλημμα ότι στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη του κόμματός του δηλώνοντας ότι «από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης, για να ενώσουμε τον λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο κάτω από τη σημαία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Γερμανίδας ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της ευρωομάδας των Πράσινων, Σκα Κέλερ, αλλά και του Καταλανού ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασούν εμφανίστηκε αποφασιστικός για το γεγονός ότι η νέα μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη με τις επικείμενες εκλογές και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Καταλονία και τελικά την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη.

Σε μια ακόμη ομιλία του αντιπαρέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι «παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, εμείς αντέχουμε και κρατάμε με περηφάνια τη σημαία του αγώνα, που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη».

Υπενθύμισε τις μάχες της διακυβέρνησής του και του ίδιου προσωπικά για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Δίνουμε μάχη είπε, κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «την επόμενη Κυριακή ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας».

Καμία συνεργασία με τις δυνάμεις του χθες

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κλείσει οποιαδήποτε πόρτα σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται τις συμβουλές της συμμαχίας του 'ναι σε όλα', δεν χρειάζεται τις παραινέσεις τους, δεν χρειάζεται τη στήριξη και τη συνεργασία τους» και τόνισε: «Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων, που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο, γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε τον λαό έξω από τον λάκκο που αυτοί σαράντα χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα».

Τα επιτεύγματα της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της επτάμηνης διακυβέρνησής του κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, στη διασφάλιση της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Έχει πολιτικό θράσος ο Ευ.Μεϊμαράκης

Κατηγόρησε τον Ευ. Μεϊμαράκη για πολιτικό θράσος όταν λέει ότι «χρεώσαμε 90 δισ. τον ελληνικό λαό» και τόνισε «αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική».

Ακόμη και ένα παιδί σημείωσε, καταλαβαίνει ότι τα 86 δισ. από τη νέα συμφωνία δεν αποτελούν παρά αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και μάλιστα με καλύτερους όρους από όσους θα πετύχαινε ποτέ η ΝΔ, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα τμήμα των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η επιστροφή της ΝΔ στη διακυβέρνηση θα σημάνει απόσυρση όλων των μέτρων ανακούφισης του προηγούμενου επτάμηνου, τον τερματισμό του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έδωσε ανάσα και ελπίδα σε πάνω από 300.000 οικογένειες, την κατάργηση της ρύθμισης για τις εκατό δόσεις, την εκ νέου απόλυση των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των δυόμισι χιλιάδων εκπαιδευτικών, καθώς και το εκ νέου κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναφορά εισιτηρίου στα νοσοκομεία και τόνισε ακόμη ότι, «η επιστροφή της ΝΔ θα σημάνει την επιστροφή στην πολιτική υποστήριξη των συμφερόντων της ολιγαρχίας στη χώρα μας».

Πάταξη της φοροδιαφυγής υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο όλων των εμπλεκομένων στις λίστες φοροφυγάδων δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πως θα προχωρήσει η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως η δικαιοσύνη απερίσπαστη θα κάνει το καθήκον της.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θα πάψει το σύστημα της ευνοιοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της φοροδιαφυγής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της διαφθοράς, που ευαγγελίζεται το παλαιό πολιτικό κατεστημένο και κατηγόρησε τη ΝΔ πως «αυτό το οποίο θέλει, είναι μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, ότι θα πάψουν να πληρώνουν τα βάρη της κρίσης τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες και ανέφερε πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, «θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία που θα ανακτά την ανταγωνιστικότητα της βασιζόμενη πάνω στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας και των ανθρώπων της, με έμφαση στην ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος, αγαθών και υπηρεσιών και με επένδυση στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία.

Παράλληλα τόνισε, «θα συνεχιστεί η μάχη που ξεκινήσαμε για την ανασυγκρότηση της φορολογικής διοίκησης και που ήδη αποδίδει καρπούς».

Υπογράμμισε πως, «ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της». Πρόσθεσε δε, πως, «ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσής του στους Έλληνες εισαγγελείς» και τόνισε, «να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, που τιμά το καθήκον και την αποστολή της».

Στήριξη στους αγρότες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τους αγρότες όπως έκανε και το προηγούμενο επτάμηνο διακυβέρνησης, που νομοθέτησε και οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία παραμένουν αφορολόγητες, όπως και οι αγροτικές επιδοτήσεις έως τα 12.000 ευρώ, ενώ προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%. Ενώ τόνισε κατατίθεται σε διαβούλευση, αμέσως μετά τις εκλογές, η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργατική λειτουργία των αγροτών και θα ληφθούν μέτρα για την προστασία της φέτας.

Για τον αγροτικό τομέα συμπλήρωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 10 δισ. ευρώ και διασφαλίστηκε η απορρόφηση των 800 εκατ. ευρώ που κινδύνευαν να χαθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013.

Έργα για τη Μεσσηνία

Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, ανέφερε ότι θα προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και ο αυτοκινητόδρομος ως το Καλό Νερό. Τόνισε ότι θα προχωρήσει ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή και τόνισε: «Να μην διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης».


www.real.gr
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X