Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποια είναι τα νέα μέτρα για τα capital controls;
Ποια είναι τα νέα μέτρα για τα capital controls; thumbnail

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τα capital controls;

Με στόχο την ελάφρυνση κυρίως των επαγγελματιών και τη διευκόλυνση των εισαγωγών, η διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τη χαλάρωση των capital controls.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» οι αλλαγές που προβλέπονται είναι οι εξής:


   -Δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να μπορούν να «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τα χρήματα της προθεσμιακής θα πρέπει να δαπανούνταν για την αγορά ακινήτου.
   -Αυξάνεται το όριο των εισαγωγών στα 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Συν τοις άλλοις θα υπάρχει η δυνατότητα οι συναλλαγές να πραγματοποιούνται από τα καταστήματα των τραπεζών για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
   -Άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών για φοιτητές του εσωτερικού και στρατευμένους με δυνατότητα μεταφοράς έως και 2.000 μηνιαίως. Η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών αρχικά είχε προτείνει τα 5.000, ωστόσο κατέληξε ότι το πόσο των 2.000 ευρώ μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες. Το πόσο μπορεί να αυξηθεί υπό προϋποθέσεις, εάν πρόκειται για μίσθωση στέγασης κ.τ.λ. μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
   -Αυξάνεται το όριο των διαδικτυακών συναλλαγών που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν οι πολίτες, ενώ διπλασιάζεται και το όριο των συναλλαγών που μπορεί να εγκρίνει η τράπεζα από τα 7 στα 14 εκατ. ευρώ για να διευκολυνθούν κυρίως οι εισαγωγές.


Ωστόσο, αναμένεται και η απόφαση για τη μερική ή ολική προεξόφληση δανείων μαζί με ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων που έχουν «παγώσει» εξαιτίας των capital controls, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει την παροχή κινήτρων για την επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες.


 


 


http://www.kontranews.gr/

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X