Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πως θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου;
Πως θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου; thumbnail

Πως θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου;

Εγκύκλιο με οδηγίες προς τους εκλογείς αναφορικά με την ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Σε περίπτωση που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.
Σταυρός προτίμησης


Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εκλογές διεξάγονται πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες της 25ης Ιανουαρίου, συνεπώς δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης, καθώς οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος (λίστα).


ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την ψηφοφορία, ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής οφείλει να ενημερώνει τους εκλογείς σχετικά με τα ανωτέρω για το σταυρό προτίμησης.


Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.


Όπως προβλέπει το άρθρο 95 παρ. 2 του π.δ. 26/2012, η ψηφοφορία αρχίζει την 07:00 και λήγει στις 19:00.


Ετεροδημότες
Τη δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως την 30ή Ιουνίου 2015 και περιελήφθησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.


Οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.


Για το σκοπό αυτό και προς αποφυγή του ενδεχομένου διπλοψηφίας, οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι φέρουν την ένδειξη Ε πριν από το όνομα των εκλογέων αυτών (άρθρο 95 π.δ. 26/2012).


Η ανωτέρω προθεσµία (30.06.2015) ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών.


Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ηµεροµηνία αυτή δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 1 εδ. τελευτ. του Π.Δ. 26/2012, προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων ως ετεροδημοτών, αποτελεί η εγγραφή, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του τόπου διαμονής τους, σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών προερχομένων από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια.


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X