Μοσχάρι με πετιμέζι και ζυμαρικά

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<ul>
<li>1 κιλό μοσχάρι (ελιά) για μαγειρευτό, κομμένο σε μικρά κομμάτια και καθαρισμένο από τις ίνες</li>
<li>500 γρ. ζυμαρικά κοντά της αρεσκείας μας</li>
<li>100 ml πετιμέζι</li>
<li>3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι</li>
<li>6-8 κλωναράκια θυμάρι</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>λίγα φρέσκα καρύδια</li>
</ul>
</div>
<p style="text-align: justify;">Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"> </p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις μέχρι να πάρει καλό χρώμα.</li>
<li>Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά και αυτό μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα αλλά να μην μαυρίσει.</li>
<li>Στη συνέχεια προσθέτουμε και σβήνουμε με το πετιμέζι, τις ντομάτες, βάζουμε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βράσει καλά το κρέας μας.</li>
<li>Λίγο πριν αφαιρέσουμε το κρέας από τη φωτιά προσθέτουμε τα καρύδια για να βράσουν λίγο και αυτά.</li>
<li>Παράλληλα, προς το τέλος του βρασμού, βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά  σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή έτσι ώστε να μείνουν φρέσκα και αφού τα σουρώσουμε τα συνοδεύουμε με το κρέας και τη σάλτσα.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">http://akispetretzikis.com/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα