Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Bόμβα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ: Μπλόφα οι απειλές για Grexit – Είναι παράνομο
Bόμβα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ: Μπλόφα οι απειλές για Grexit - Είναι παράνομο thumbnail

Bόμβα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ: Μπλόφα οι απειλές για Grexit – Είναι παράνομο

"Τα capital controls θα αρθούν όπως έγινε και στην Κύπρο"


Οι απειλές περί Grexit δεν ήταν ποτέ «μια πραγματική πιθανότητα» καθώς θα ήταν παράνομη, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κοστάντσιο, σε συνέντευξή του στο Reuters.


Ένας επιπλέον λόγος κατά τον αξιωματούχο της ΕΚΤ, είναι πως και η Ευρώπη πρέπει να σβήσει κάθε αμφιβολία για τη βιωσιμότητα του ευρώ.


Κατά τα λοιπά, ο κ. Κοστάντσιο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «έχουν τεθεί οι βάσεις για σταδιακή χαλάρωση των capital controls. Θα αρθούν όπως έγινε και στην Κύπρο». Προειδοποίησε ωστόσο, ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί για την εφαρμογή του προγράμματος και να παραμείνει σε τροχιά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.


Σε σχέση με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι το ελληνικό χρέος δεν πρέπει να αναλύεται μόνο με βάση το λόγο προς το ΑΕΠ και εκτίμησε ότι οι απόψεις της ΕΕ και του Ταμείου θα συγκλίνουν όταν θα συζητηθεί η βιωσιμότητά του στην πρώτη αξιολόγηση.


«Οι χώρες – μέλη της ΕΕ έχουν αρνηθεί ένα κούρεμα και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί. Όσο περισσότερο κοιτά κανείς τα νούμερα, τόσο περισσότερο δείχνει να εξάγεται αυτό το συμπέρασμα» είπε ο κ. Κοστάντσιο.


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X