Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Mάρδας: Προτεραιότητα μας η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Mάρδας: Προτεραιότητα μας η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής thumbnail

Mάρδας: Προτεραιότητα μας η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

«Ωραία η έκθεση της επιτροπής της βουλής για το χρέος, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν».
Προτεραιότητα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μετά τις εκλογές, τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, «Αν υπάρξει κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις εκλογές, θα μπορέσουμε τον Οκτώβρη να προχωρήσουμε το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, καθώς υπάρχει έτοιμο στη γραμματεία της κυβέρνησης σχέδιο νόμου με 4 άρθρα, το οποίο κόλλησε επειδή τους τελευταίους δύο μήνες, δε μπορούσαμε να προχωρήσουμε οτιδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση των Θεσμών», δήλωσε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM.


Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Μάρδας παραδέχτηκε πως, «έχουν γίνει κάποια λάθη από την πλευρά του, τόσο σε θέματα επικοινωνίας, όσο και θέματα στρατηγικής», όμως στη συνέχεια τον διαχώρισε από την ομάδα του «νομισματοκοπείου», υπογραμμίζοντας πως, «έχει αδικηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε σημείο που του είπαν ότι ήταν υπέρμαχος της δραχμής, αντίθετα, όχι μόνο δεν ήταν υπέρμαχος της δραχμής στην κοινοβουλευτική ομάδα, ήταν λίβελος κατά των δραχμιστών (…) Στο πλαίσιο της συνεργασίας δεν υπήρχε η παραμικρή τέτοια σκέψη από πλευράς του κ. Βαρουφάκη».


Για το θέμα του χρέους και τη σχετική απόφαση της επιτροπής της βουλής, αμφισβήτησε ότι υπήρξαν από μέρους του  επιθέσεις. «Είναι υποχρεωμένη η όποια κυβέρνηση να παίρνει μια απόφαση μιας επιτροπής της βουλής και να την κάνει νόμο, αν δεν συμφωνεί; (…) δεν είναι δυνατόν να έρχεται η πρόεδρος της βουλής με ένα μανιφέστο και να λέει εφαρμόστε το». Συγκεκριμένα για την έκθεση ανέφερε πως, ως προς το περιεχόμενο της «έκθεσης της επιτροπής της βουλής σχετικά με την αλήθεια του χρέους (…) κάποια πορίσματα έχουν ενδιαφέρον, κάποια  άλλα δε μπορούν να εφαρμοστούν».


Για τις αλλαγές στη φορολογία των αγροτών που γίνεται αρκετά πιο αυστηρή μέχρι το 2016 και τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι ίδιοι οι αγρότες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως, «Η ρύθμιση για την φορολόγηση με 26% ήταν αναπόφευκτη, μπορούμε όμως να βρούμε λύσεις που απαλύνουν αυτό το 26% (…) μέσω φορολογικών ρυθμίσεων κάποιος μπορεί να στρέψει τη γεωργία προς κατευθύνσεις που είναι συμβατές με την παγκόσμια ζήτηση, ή σε προϊόντα που εισάγονται σε μεγάλες ποσότητες».


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X