Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όλοι οι αρχηγοί στις πλατείες λίγο πριν τις κάλπες
Όλοι οι αρχηγοί στις πλατείες λίγο πριν τις κάλπες thumbnail

Όλοι οι αρχηγοί στις πλατείες λίγο πριν τις κάλπες

Στη μάχη της πλατείας εστιάζει την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εστιάζει πλέον αποκλειστικά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρείται το μεγάλο ατού του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας άνοιξε χθες το απόγευμα τον κύκλο των περιοδειών στις μεγάλες ελληνικές πόλεις με ομιλία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες στην Πάτρα και το Ηράκλειο, και στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Η εκδήλωση αυτή προετοιμάζεται πυρετωδώς από την Κουμουνδούρου και γίνεται μεγάλη κινητοποίηση, ώστε να κερδηθούν οι εντυπώσεις από τη ΝΔ που θα έχει συγκέντρωση την προηγουμένη στην Ομόνοια.

Στη Λάρισα ο κ. Τσίπρας είναι υποψήφιος όπως και στο Ηράκλειο. Η επιλογή της αποβλέπει στο να ενισχύσει την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια αυτή και γενικότερα στους αγροτικούς πληθυσμούς. Η ομιλία ήταν στοχευμένη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεικτικά για τους αγρότες τόνισε ότι «όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ, στα οποία όπως είπε θα ενταχθεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι θα επαναπροσδιοριστεί «το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της αγροτικής επιχείρησης και της γεωργικής εκμετάλλευσης. «Στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο και αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματός του στις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες έδωσε στη δημοσιότητα το κυβερνητικό πρόγραμμά του. Πρόκειται για κείμενο 140 σελίδων, στο οποίο αναπτύσσεται το «παράλληλο πρόγραμμα» του κόμματος σε ζητήματα που δεν άπτονται της συμφωνίας», με στόχο την άμβλυνση των συνεπειών της για τις πλέον ευπαθείς ομάδες. Η υπογραφή της συμφωνίας περιγράφεται ως «τακτικός και πρόσκαιρος συμβιβασμός» τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να κάνει «ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να αγωνίζεται με στρατηγικό στόχο τον σοσιαλισμό, διατηρώντας ζωντανή τη δυνατότητα κατίσχυσης».

Το πρόγραμμα καλύπτει τέσσερις ενότητες, τη θεσμική ανασυγκρότηση και τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος και του κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση και αειφόρο ανάπτυξη, την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και τη φιλειρηνική αμυντική και εξωτερική πολιτική. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κεφάλαιο για την φορολογία, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση έχει εξαλειφθεί από τις παρεμβάσεις εκείνες που επιφέρουν αναδιανομή, επιβαρύνοντας αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα.

Η σύμβαση Φλαμπουράρη

Προβληματισμό προκάλεσε πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη της υπόθεσης της σύμβασης ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, της οποίας μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο τέως υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84) ότι «δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη σύνταξη». Είπε επίσης ότι ο διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχε η εταιρεία του, έγινε πριν από ένα χρόνο.


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X