Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο άνθρωπος πίσω από τις αποκαλύψεις της λίστας Λαγκάρντ: Αν ήμουν Έλληνας θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ
Ο άνθρωπος πίσω από τις αποκαλύψεις της λίστας Λαγκάρντ: Αν ήμουν Έλληνας θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ thumbnail

Ο άνθρωπος πίσω από τις αποκαλύψεις της λίστας Λαγκάρντ: Αν ήμουν Έλληνας θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ

"Αν ήμουν Έλληνας πολίτης, θα ψήφιζα οπωσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην υπάλληλος της HSBC Ερβέ Φαλσιανί, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις της λίστας Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι θα ήταν μια "ρεαλιστική επιλογή" και χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα άνθρωπο που προσπαθεί να βρει λύσεις.


Ο Ερβέ Φαλσιανί επαναλαμβάνει πως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν είχε απευθυνθεί κανείς σε αυτόν για συνεργασία, και τονίζει: "Στην Ελλάδα η κατάσταση άλλαξε με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, τον Ιανουάριο. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά στη χώρα σας η βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής συμβάδισε με τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ".


Όσο για το αν κρίνει ως χρήσιμη την πρόσφατη συνάντησή του με Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι, σημειώνει: "Βεβαίως, για πολλούς λόγους. Και πρώτα από όλα, σε ό,τι αφορά τις έρευνές τους μπορέσαμε να αναφερθούμε σε μια σειρά από σημεία και ζητήματα, στα οποία χωρίς τη βοήθειά μου θα τους ήταν πιο δύσκολο ή και αδύνατον να γίνει αναφορά, διότι οι δικαστικοί αυτοί είχαν στα χέρια τους μόνον ένα μικρό μέρος των συνολικών πληροφοριών".


Ολόκληρη η συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών", που κυκλοφορεί σήμερα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X