Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Reuters: Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μείωση του κόστους του ελληνικού χρέους
Reuters: Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μείωση του κόστους του ελληνικού χρέους  thumbnail

Reuters: Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μείωση του κόστους του ελληνικού χρέους

Με την διαδικασία των ελληνικών εθνικών εκλογών να φτάνει την Κυριακή, στην κορύφωσή της, οι δανειστές, ετοιμάζουν το σενάριο της μίνι-διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει μετά την αξιολόγηση του Οκτωβρίου.


Με τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν δημοκοπικό προβάδισμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, να έχουν δεσμευθεί στην υλοποίηση του προγράμματος, οι Ευρωπαίοι δανειστές, ετοιμάζονται για την συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, στην οποία επιμένει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ).


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ευρωζώνη εξετάζει να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο 15% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος(ΑΕΠ), ώστε να δοθεί μία σημαντική «ανάσα» στην ελληνική πλευρά, τουλάχιστον όσον αφορά την αποπληρωμή του.


Με το Ταμείο να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην  χρηματοδότηση του προγράμματος αν το ελληνικό χρέος δεν γίνει βιώσιμο, ίσως οι ευρωπαίοι χρειαστεί να κάνουν κάτι περισσότερο για να ικανοποιήσουν το αίτημα της Αμερικανικής και της Ελληνικής πλευράς.


Το ξένο μέσο, που επικαλείται αξιωματούχους της ευρωζώνης αναφέρει πως στο πλαίσιο των κινήσεων που γίνονται για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ξετυλίγεται το «κουβάρι» της συζήτησης για παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τόσο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε ικανοποιητικό βαθμό και έχει ξεκαθαριστεί ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X