Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ελένη Αντωνιάδου: Mια Ελληνίδα στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους νέους κάτω των 30
Ελένη Αντωνιάδου: Mια Ελληνίδα στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους νέους κάτω των 30 thumbnail

Ελένη Αντωνιάδου: Mια Ελληνίδα στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους νέους κάτω των 30

Στην τρίτη θέση των καλύτερων νέων κάτω των 30 ετών στον τομέα της υγείας σε όλο τον κόσμο φιγουράρει η Ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου.

Τη λίστα, η οποία τιτλοφορείται “30 under 30” δημοσίευσε το περιοδικό Forbes και αναφέρεται σε 30 νέους οποίοι πρωτοπόρησαν ψηφιακά στον τομέα της υγείας το προηγούμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο το οποίο συνοδεύει τη φωτογραφία της κα. Αντωνιάδου αναφέρεται: «Η Ελένη κυνηγά ένα από τα “ιερά δισκοπότηρα” της βιοτεχνολογίας, την ιδέα της δημιουργίας οργάνων στο εργαστήριο, τα οποία θα μπορέσουν να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που τα χρειάζονται».


Η κ. Αντωνιάδου, η οποία ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια εναλλακτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις: η ανάπτυξη ζωτικών οργάνων από τα βλαστικά κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, κλάδος ο οποίος έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς την ύπαρξη δωρητών.

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι μάλιστα συνιδρύτρια της βραβευμένης εταιρείας «Transplants Without Donors LLC» (Μεταμοσχεύσεις Χωρίς Δωρητές) που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του Διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες στη διάρκεια των διαστημικών τους ταξιδιών.


www.real.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X