Αρχική / Πολιτισμός / City life / Η Στέγη στις Νύχτες Πρεμιέρας
Η Στέγη στις Νύχτες Πρεμιέρας thumbnail

Η Στέγη στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, πιστή στην αποστολή της να προβάλει τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό και τους Έλληνες καλλιτέχνες, συμμετέχει στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (23 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου 2015) με δύο ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ηλία Γιαννακάκη, για τις παραγωγές της: Φάουστ (2014) σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και Άμλετ (2015) σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Ο Ηλίας Γιαννακάκης ακολούθησε τη διαδικασία των προβών έως την παράσταση για τις δύο παραστάσεις της Στέγης που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού που κατέκλυσε την Κεντρική Σκηνή.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας περιλαμβάνει πάνω από 120 νέες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και φυσικά τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.


Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΑΟΥΣΤ
Παρασκευή 25/9 στις 20.30 στον ΔΑΝΑΟ 2
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
https://www.youtube.com/watch?v=RvMv7b4F1lo
https://vimeo.com/139320636


Το φθινόπωρο του 2013 ο Μιχαήλ Μαρμαρινός αποφασίζει να ανεβάσει Φάουστ. Η κάμερα τον ακολουθεί από τις πρώτες πρόβες μέχρι και την πρεμιέρα της παράστασης τον Ιανουάριο του 2014. Μέσα από πολλά και δύσκολα γυρίσματα και έναν τεράστιο όγκο κινηματογραφημένου υλικού, η ταινία επιχειρεί όχι μόνο να καταγράψει μια μοναδική θεατρική συγκυρία αλλά και να συλλάβει κάτι, έστω και ελάχιστο, από τον τρόπο προσέγγισης ενός τόσο ιδιαίτερου θεατρικού δημιουργού. Η ταινία δεν αποτελεί ένα πορτρέτο του σκηνοθέτη. Επιχειρώντας όμως να φωτίσει τον τρόπο δουλειάς του μέσα από ένα τόσο απαιτητικό και διαχρονικά θεμελιώδες κείμενο, αναδεικνύει τους βασικούς άξονες που διατρέχουν τη σκέψη του. Λιτότητα στα όρια του πραγματικού, ηθοποιοί όχι ως φορείς ενός δράματος αλλά ως ανθρώπινα ντοκουμέντα, αποστροφή της κλασικής θεατρικότητας προς χάρη της σκηνικής ενσυναίσθησης. Ένας τρόπος δουλειάς που, επί περίπου 35 χρόνια, έχει καταφέρει να είναι ζωντανός και διαρκώς ανανεωμένος.


Info


Διάρκεια: 87 λεπτά
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης
Κάμερα: Ηλίας Γιαννακάκης – Αποστολία Παπαϊωάννου
Μοντάζ: Μυρτώ Λεκατσά
Επεξεργασία ήχου: Νίκος Τριανταφύλλου
Εκτέλεση παραγωγής: Αποστολία Παπαϊωάννου
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 2015VASSILIS MAKRISΟ ΑΜΛΕΤ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ
Τρίτη 29/9 στις 19.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
https://www.youtube.com/watch?v=vItAjVBTE9I
https://vimeo.com/139326175


Ο Γιάννης Χουβαρδάς συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών επιχειρώντας να προσεγγίσει τον Άμλετ, το σημαντικότερο Σαιξπηρικό αριστούργημα, ως μια κατασκευή του μυαλού του ομώνυμου κεντρικού ήρωα.
Η ταινία ακολουθεί την ομάδα στις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες των προβών, όταν έχουν πλέον μπει στον χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, καταγράφοντας τον πυρετό μιας συναρπαστικής θεατρικής διαδικασίας.


Info


Διάρκεια: 88 λεπτά
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης
Κάμερα: Ηλίας Γιαννακάκης – Αποστολία Παπαϊωάννου
Μοντάζ: Μυρτώ Λεκατσά
Επεξεργασία ήχου: Νίκος Τριανταφύλλου
Εκτέλεση παραγωγής: Αποστολία Παπαϊωάννου
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 2015

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X