Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ραγδαίες εξελίξεις. Κλείνει η ΕΡΤ;
Ραγδαίες εξελίξεις. Κλείνει η ΕΡΤ; thumbnail

Ραγδαίες εξελίξεις. Κλείνει η ΕΡΤ;

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ

Στο χέρι του κάθε υπουργού είναι πλέον το λουκέτο οργανισμών, μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας όπως είχε αποκαλύψει η Real News έχει πέσει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την εν λόγω ΠΝΠ εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί και έχουν πλέον τη δυνατότητα να κρίνουν για το κλείσιμο ενός οργανισμός της δικής τους αρμοδιότητας .

Τι λέει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου; 

Σύμφωνα με πληροφορίες, του enikos.gr, κυβερνητικές πηγές, λένε ότι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για το θέμα.

Εξάλλου, χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Και οι δύο διαφώνησαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για λουκέτα-συγχωνεύσεις οργανισμών θα ληφθούν τάχιστα, ενώ υπάρχει και μία περίπτωση κάποια θέματα να αποσαφηνιστούν ακόμη και σήμερα.

Ποιοι υπουργοί δεν υπέγραψαν την Νομοθετική Πράξη

Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει την δυνατότητα στους υπουργούς προχωρούν σε αναδιάρθρωση ή στο κλείσιμο οργανισμών και φορέων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Οι υπουργοί είναι  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στους οργανισμούς, η οποία ενδεχομένως αφορά και την ΕΡΤ.

Πάγκαλος: Να φύγουν οι αργόμισθοι από την ΕΡΤ

Υπέρ μίας ευρύτατης αναδιάρθρωσης στην ΕΡΤ τάχθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το υφιστάμενο μονοπώλιο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος είπε:

«Θεωρώ ότι η ΕΡΤ, ως μονοπώλιο του κράτους, είναι απαράδεκτο. Να βρει τα λεφτά της από εκεί που τα βρίσκουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, δηλαδή από την ελεύθερη αγορά και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κοινό. Θέλω να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση – γιατί ξέρετε ότι είναι χαμαιλέοντες όλοι αυτοί και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κυβέρνηση, γίνονται από πράσινοι μπλε, από μπλε πράσινοι και κάποιοι κόκκινοι τώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Να προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των καναλιών, να έχουν ικανοποιητικό πρόγραμμα με βάση επίσης τις ανάγκες και υπάρχει αυτή η δυνατότητα.»

 

Πληροφορίες : www.real.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X