Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ορκίστηκε Πρωθυπουργός και ανέλαβε καθήκοντα ο Αλέξης Τσίπρας
Ορκίστηκε Πρωθυπουργός και ανέλαβε καθήκοντα ο Αλέξης Τσίπρας  thumbnail

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός και ανέλαβε καθήκοντα ο Αλέξης Τσίπρας


Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.


Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 20.00 και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.


Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.


Εν συνεχεία, ακολούθησε η διαδιικασία παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, και του Αλέξη Τσίπρα.


Aπευθυνόμενη προς τον κ. Τσίπρα, η κ. Θάνου, τόνισε:: "Σας συγχαίρω για τη νίκη του κόμματός σας και για την επανεκλογή σας".


Ο λαός, συνέχισε, σας περιέβαλε και πάλι με την εμπιστοσύνη του. "Καλείστε να εφαρμόσετε το δύσκολο έργο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσετε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση" υπερθεμάτισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.


Όσον αφορά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, η κ. Θάνου παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, το πρόβλημα οξύνθηκε. Χάρη στα μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από την υπηρεσιακή, το πρόβλημα τείνει προς αποκλιμάκωση, σημείωσε.


Από την πλευρά τυ ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε ότι: "Δέσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια".


Ακόμα, απευθύνοντας τα εύσημα στην Βασιλική Θάνου, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα.  "Διαχειριστήκατε όλα τα θέματα με άψογο τρόπο" σημείωσε χαρακτηριστικά.


Φεύγετε, συνέχισε ο νέος Πρωθυπουργός, καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός.


Η χώρα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, στις οποίες θα εστιάσουν όλες οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης.


Όσον αφορά το προσφυγικό, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σύμπλευσης των χωρών του Νότου, οι οποίες αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα.


"Η Ευρώπη πρέπει με ανθρώπινες αξίες να λύσει ένα παγκόσμια πρόβλημα" τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.


Aπό την πλευρά της, η απερχόμενη Πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. "Σας συγχαίρω για τη νίκη του κόμματός σας και για την επανεκλογή σας" υπογράμμισε παράλληλα.


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X