Κανονικά εκτελούνται από νωρίς το πρωί, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς που είχε υποστεί ο διάδρομος προσγείωσης, χθές το βράδυ. Συγκεκριμένα, μετά την εμφάνιση του προβλήματος, για το οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες, ακυρώθηκε η προσγείωση 25 προγραμματισμένων πτήσεων οι οποίες και κατευθύνθηκαν στην Κω, στο Ηράκλειο και στην Αθήνα. Ορισμένες πτήσεις τσάρτερ μάλιστα, επέστρεψαν στα αεροδρόμια αναχώρησης. 


Η διαχείριση των πτήσεων από το τμήμα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου γίνεται τώρα κανονικά, ωστόσο, ζητείται από τους πιλότους η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του διαδρόμου. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πιλότοι "κόβουν" ταχύτητα, πριν φτάσουν στο σημείο της λακκούβας κατά την απογείωσή τους, ώστε να μην δημιουργήσουν φθορές στο σημείο εκείνο. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αλλεπάλληλα τα περιστατικά των φθορών στους αεροδιαδρόμους περιφερειακών αεροδρομίων, με πιο γνωστό αυτό της Μυκόνου, φέτος το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, οι φθορές αυτές πλήττουν τον τουρισμό, όπως σημειώνουν παράγοντες παράγοντες του κλάδου. Η Ροδιακή εξαίρει την άμεση παρέμβαση της περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έδρασε άμεσα στο περιστατικό της Ρόδου.


www.avgi.gr