Αρχική / More / Celebrity news / Στο σκαμνί η Μαρίν Λεπέν!Τι συνέβη;
Στο σκαμνί η Μαρίν Λεπέν!Τι συνέβη; thumbnail

Στο σκαμνί η Μαρίν Λεπέν!Τι συνέβη;

Στις 20 Οκτωβρίου η Μαρί Λεπέν, επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς το 2010 συνέκρινε τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.


Είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον ενός δικαστή σχετικά με την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος».


Σε ερώτηση που της έθεσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο για τη δίκη αυτή, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, η Μαρίν Λεπέν απάντησε:


«Μα, ναι, βέβαια! Δεν θα τη χάσω αυτήν την ευκαιρία».


Η αντίδρασή της ωστόσο ήταν πιο οργισμένη όταν έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.


«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που ένας πολιτικός ηγέτης οδηγείται στη Δικαιοσύνη επειδή εξέφρασε τα πιστεύω του».


«Εκείνοι που καταγγέλλουν την παράνομη συμπεριφορά των φονταμενταλιστών είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη από τους φονταμενταλιστές που υιοθετούν παράνομη συμπεριφορά».


Τον Δεκέμβριο του 2010, κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης ενώπιον κομματικών στελεχών στη Λιόν, η Μαρίν Λεπέν, κι ενώ πραγματοποιούσε εκστρατεία της για την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, κατήγγειλε σε μια ομιλία της «τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στον δρόμο» συγκρίνοντάς τους με την ναζιστική κατοχή στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


«Λυπάμαι, όμως για εκείνους που αρέσκονται στο να μιλάνε για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν μιλάμε για κατοχή, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, για την περίπτωση αυτή, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια εδαφική κατοχή» είχε δηλώσει η Λεπέν υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


«Πρόκειται για μια κατοχή τμημάτων γης, συνοικιών όπου εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, πρόκειται για μια κατοχή. Σαφώς, δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα, δεν υπάρχουν στρατιώτες ωστόσο πρόκειται σίγουρα για μια κατοχή και οι κάτοικοι υποφέρουν από αυτήν» είχε προσθέσει.


Αυτή ακριβώς η τοποθέτηση της είχε οδηγήσει στη διενέργεια μιας προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος της από την εισαγγελία της Λιόν με την κατηγορία της «παρακίνησης σε φυλετικό μίσος».


Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν επίσης τις σφοδρές αντιδράσεις των αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και δύο προσφυγές αντιρατσιστικών ενώσεων και οργανώσεων κατά της ισλαμοφοβίας.


Η έρευνα είχε τεθεί στο αρχείο τον Σεπτέμβριο του 2011, ωστόσο μία από τις οργανώσεις είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λιόν και ξεκίνησε προανάκριση τον Ιανουάριο του 2012.


Την 2α Ιουλίου του 2013 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της κοινοβουλευτικής της ασυλίας ανοίγοντας το δρόμο για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της Λεπέν, τον Ιούλιο του 2014.


Την 11η Σεπτεμβρίου η εισαγγελία είχε ζητήσει την παραπομπή της ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X