Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Πως συνδέεται η χρόνια κόπωση με την ιγμορίτιδα
Πως συνδέεται η χρόνια κόπωση με την ιγμορίτιδα thumbnail

Πως συνδέεται η χρόνια κόπωση με την ιγμορίτιδα


Ότι πίσω από τη χρόνια κόπωση βρίσκεται η ιγμορίτιδα, διαπίστωσαν επιστήμονες στο πλαίσια μιας έρευνας.


Στην έρευνα συμμετείχαν 297 ασθενείς που έπασχαν από ανεξήγητη χρόνια κόπωση και μετά τις αναλυτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από ιγμορίτιδα σε σύγκριση με αυτούς που ένιωθαν ξεκούραστοι και καλά.


Επίσης, οι ασθενείς, που είχαν έναν ανεξήγητο σωματικό πόνο, είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν συμπτώματα ιγμορίτιδας (κεφαλόπονο, αίσθημα βάρους στο πρόσωπο) σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν είχαν  πόνο


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιγμορίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί με οξεία μορφή ή να εξελιχθεί σε χρόνια ενώ, παρουσιάζει πολύ συχνά υποτροπές. Είναι πιο διαδεδομένη στο γυναικείο πληθυσμό και λιγότερα στον ανδρικό.


Όπως διαφάνηκε και στην έρευνα,  η ιγμορίτιδα μπορεί να είναι η αιτία ανεξήγητης χρόνιας κούρασης και διάχυτου σωματικού πόνου. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο οι ασθενείς με ανεξήγητη χρόνια κόπωση ή ανεξήγητο σωματικό πόνο να εξετάζονται για χρόνια ιγμορίτιδα.


hotdoc


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X