Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκταμιεύτηκαν 300 εκατ. από την Τράπεζα Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ
Εκταμιεύτηκαν 300 εκατ. από την Τράπεζα Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ thumbnail

Εκταμιεύτηκαν 300 εκατ. από την Τράπεζα Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ

Ξεκίνησαν οι εκταμιεύσεις του δάνειο 1 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η πρώτη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ θα πάει για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΠΑ. Επειδή το ταμείο είναι μείον, με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί του σκέλος της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-20. Πρόκειται για υλοποίηση της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 27 Αυγούστου, μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.


Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες στην ελληνική Οικονομία και αυτό συντέλεσε στο μερίδιο της εκταμίευσης είναι διπλάσιο εκείνου που συνηθίζεται να προκαταβάλλεται, αφού η ΕΤΕπ δέχθηκε την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα των προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων. Στο ίδιο πλαίσιο, συμφωνήθηκε να αυξηθεί κατά 50 εκατ. ευρώ υφιστάμενο δάνειο για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-13. Οι πόροι θα εκταμιευτούν το αμέσως προσεχές διάστημα, με αποκλειστικό στόχο να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των προγραμμάτων της συγκεκριμένης περιόδου.


Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το θέμα δηλώνοντας πως,  «έχοντας ως βάση το έργο του προηγούμενου 8μηνου, είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-13 και να ξεκινήσουν εκείνα της νέας προγραμματικής περιόδου, προσφέροντας στην οικονομία πολύτιμη ώθηση για να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης. Στόχος μας είναι, μέχρι το τέλος του έτους, να διοχετεύσουμε στην πραγματική οικονομία μέσω του ΠΔΕ πόρους ύψους 4,5 δισ. ευρώ».


Από την πλευρά του ο νέο αναβαθμισμένος  Αλέξης Χαρίτσης που σήμερα ανέλαβε την θέση του υφυπουργού Οικονομίας, με αρμοδιότητα τα θέματα σχετικά με το ΕΣΠΑ, τόνισε πως, «Ξεκινάμε ακριβώς από εκεί που σταματήσαμε, καθώς δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Η πρωτοβουλία που είχαμε λάβει ως Γενική Γραμματεία απέδωσε καρπούς, επιτρέποντας την άμεση εκταμίευση πόρων που η οικονομία έχει άμεση ανάγκη».


 


 


http://www.kontranews.gr/

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X