Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κομμάτια</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">200γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">200γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου, σε κύβους</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">2 λουκάνικα ριγανάτα, σε φέτες</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">2 κρεμμύδια, σε ροδέλες</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">400γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">½ ματσάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">4-5 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">6 φύλλα λαδόκολλας</li>
<li class="ingredient" style="text-align: justify;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βάζετε το χοιρινό, τα λουκάνικα, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε µε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα τυριά.
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
Ρίχνετε το μίγμα σε μια λαδόκολλα. Τη διπλώνετε σα φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολλα. Την κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά το άνοιγμα να είναι από την αντίθετη πλευρά για να µη φεύγουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διπλώνετε και µε τις υπόλοιπες λαδόκολλες και στο τέλος δένετε το πακέτο µε σπάγκο κουζίνας.
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα. Μόλις περάσει 1 ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον.
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
Ξετυλίγετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε απευθείας από τη λαδόκολλα που θα ακουμπήσετε σε πιατέλα.   </div>

Σχετικά άρθρα