Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Σε λάθος διάγνωση οφείλεται το 10% των θανάτων των ασθενών
Σε λάθος διάγνωση οφείλεται το 10% των θανάτων των ασθενών thumbnail

Σε λάθος διάγνωση οφείλεται το 10% των θανάτων των ασθενών

Θύματα τουλάχιστον ενός διαγνωστικού λάθους στη ζωή τους θα πέσουν οι περισσότεροι Αμερικανοί, ενώ όταν συμβεί αυτό μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, όπως επισημαίνει έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ιατρικής, ένα όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση και τους διαμορφωτές πολιτικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 10% των θανάτων των ασθενών οφείλεται σε λάθη διάγνωσης. Οι μελέτες των ιατρικών φακέλων των ασθενών αφήνουν επίσης να εννοηθεί ότι το 6-17% των βλαβών που υφίστανται οι ασθενείς κατά τη νοσηλεία τους οφείλονται σε τέτοια λάθη.


Πολλά διαγνωστικά λάθη συμβαίνουν όταν οι γιατροί δεν επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους, με τους ασθενείς και τα μέλη της οικογένειάς τους. Πολλοί γιατροί επίσης δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη που κάνουν, σημειώνει το Ινστιτούτο που ανήκει στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.
Η συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών αποτελεί πρόκληση επειδή πολλά θεραπευτήρια αποθαρρύνουν την αποκάλυψη των διαγνωστικών λαθών.
Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά η επιτροπή ζητά να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των γιατρών, των ασθενών και των συνοδών τους. Προτείνει επίσης να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες υγείας και να αυξηθούν οι δαπάνες για την έρευνα όσον αφορά τη βελτίωση της ακρίβειας των διαγνώσεων.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X