Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι αλλαγές που έφερε ο Αλ. Τσίπρας στην κυβέρνηση: Πως θα επιτελείται το κυβερνητικό έργο
Οι αλλαγές που έφερε ο Αλ. Τσίπρας στην κυβέρνηση: Πως θα επιτελείται το κυβερνητικό έργο thumbnail

Οι αλλαγές που έφερε ο Αλ. Τσίπρας στην κυβέρνηση: Πως θα επιτελείται το κυβερνητικό έργο

Με πρωταρχικό στόχο την αποφυγή φαινομένων δυσλειτουργίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην ακολουθήσει το προηγούμενο μοντέλο με τα υπερυπουργεία και θα δημιουργηθούν τρεις κύκλους διυπουργικής επαφής, ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα" είπε ο κ. Τσίπρας.


Πρώτος κύκλος: Αφορά το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο οποίο θα συμμετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι η παραγωγή και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.


Δεύτερος κύκλος: Συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής που θα συσταθεί άμεσα και τα οποία θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.


Τρίτος κύκλος: ΚΥΣΕΑ το οποίο όμως δεν θα συνεδριάζει για να παίρνει αποφάσεις αλλά και θα χαράσσει πολιτική.


Το επιτελικό όργανο θα είναι ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο ώστε να επιλύονται στο ανώτατο επίπεδο


Μάλιστα, προειδοποίησε τους υπουργούς πως θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο για να τους ελέγχει.


"Και πλέον θα έχω και εγώ περισσότερο χρόνο για τον έλεγχο, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του έργου του κάθε υπουργείου ξεχωριστά" είπε μιλώντας προς τους υπουργούς.


"Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι κανείς δεν είναι μόνιμος. Τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς αλλά στο λαό. Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν ανήκει στον δικό μας αξιακό κόσμο και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Το δευτερο που έχω να σας πω είναι ότι δεν έχετε χρόνο. Δεν μπορείτε να λειτουργείτε στη λογική του "έχει ο Θεός"" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X