Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το σχέδιο των τραπεζών για τις «κόκκινες» πιστωτικές: Μειώνουν έως και 50% το επιτόκιο
Το σχέδιο των τραπεζών για τις «κόκκινες» πιστωτικές: Μειώνουν έως και 50% το επιτόκιο thumbnail

Το σχέδιο των τραπεζών για τις "κόκκινες" πιστωτικές: Μειώνουν έως και 50% το επιτόκιο

Στο 50% ρίχνουν τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες και παράλληλα προσφέρουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις μέσα από σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 7 δισ. ευρώ.


Μάλιστα πλέον οι «κόκκινες» πιστωτικές ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί η μετατροπή της οφειλής σε δάνειο.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνος, η Alpha Bank «κουρεύει» στο μισό το επιτόκιο των πιστωτικών της καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, χωρίς να χρειάζεται η οφειλή της κάρτας να μεταφερθεί σε νέο δάνειο.


Το νέο επιτόκιο κλειδώνει στο 11% από το 20%. Το κέρδος για τον πελάτη είναι ότι η δόση είναι χαμηλή, π.χ. αν η οφειλή είναι 2.000 ευρώ, η δόση είναι περίπου 38-40 ευρώ το μήνα.


Από την πλευρά της η Εθνική ρυθμίζει όλες τις κάρτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και πάνω. Το «πλαστικό» καταργείται και δίνεται νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% ενώ η δόση ρυθμίζεται ανάλογα με το εισόδημα.


Η Τράπεζα Πειραιώς έχει μία μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων και προτείνει λύσεις ανάλογα με το βαθμό καθυστέρησης και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε πελάτη. Οι οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ πακετάρονται σε νέο προϊον με επιτόκιο στα επίπεδα του 8-10%.


Οι ρυθμίσεις σε κάποιες περιπτώσεις δανειοληπτών περιλαμβάνουν και «κούρεμα» 20% – 30% της συνολικής οφειλής.


Τέλος η Eurobank προχωρά σε ρυθμίσεις αλά κάρτ, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το χρόνο της συνολικής καθυστέρησης, πακετάροντας το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας (ή του προσωπικού δανείου) σε ένα νέο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X