Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Νονές» σε μωρό πάντα έγιναν οι Πρώτες Κυρίες ΗΠΑ και Κίνας
«Νονές» σε μωρό πάντα έγιναν οι Πρώτες Κυρίες ΗΠΑ και Κίνας thumbnail

"Νονές" σε μωρό πάντα έγιναν οι Πρώτες Κυρίες ΗΠΑ και Κίνας


Για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και Κίνας κατά τη διάρκεια συνάντησης των συζύγων τους, επισκέφθηκαν το ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον και βάφτισαν ένα μωρό πάντα που γεννήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Το όνομά του… Μπέι-Μπέι, που σημαίνει «πολύτιμος, θησαυρός».


Κατά τη διάρκεια της τελετής μπροστά στον περιφραγμένο χώρο όπου ζουν τα πάντα στο ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν, με κοινό μαθητές ενός σχολείου που διδάσκονται κινεζικά, οι δύο «νονές» αποκάλυψαν σε δύο χάρτινες κορδέλες το όνομα του μικρού πάντα, τόσο σε κινεζικά ιδεογράμματα και στο λατινικό αλφάβητο.


Ο ζωολογικός κήπος συνηθίζει να βαπτίζει τα μωρά πάντα 100 ημέρες μετά τη γέννησή τους, σεβόμενος μια κινεζική παράδοση. Ωστόσο με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Ουάσιγκτον του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και της συζύγου του, η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου αποφάσισε να τιμήσει το νεογέννητο νωρίτερα.

Με την επίσκεψη αυτή εορτάζεται και η συνεργασία 40 ετών και πλέον μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, που υποδέχθηκαν το πρώτο ζευγάρι μεγαλόσωμων πάντα το 1972 έπειτα από μια επίσκεψη στην Κίνα του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.


baby-panda


«Το γιγαντόσωμο πάντα αντιπροσωπεύει τους δεσμούς μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ» υπογράμμισε η κ. Πενγκ Λιγιουάν. «Όμως έχουμε ανάγκη από τη διεύρυνση των δεσμών μας προκειμένου οι λαοί των δύο χωρών να έρθουν ακόμα περισσότερο κοντά και πιστεύω ότι το γιγαντόσωμο πάντα είναι ένας από τους δεσμούς που υφίστανται και μπορούμε να εορτάσουμε», συμπλήρωσε.


Οι δύο κυρίες επέλεξαν το όνομα του νεογέννητου ζώου μεταξύ των Μπέι Μπέι, που πρότειναν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου Ουλόνγκ της Κίνας και Πινγκ-Πινγκ (ήρεμος) που πρότειναν οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου της Ουάσιγκτον.


koutipandoras.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X