Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη NASA για τον ΑΡΗ – Φήμες για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη NASA για τον ΑΡΗ – Φήμες για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή thumbnail

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη NASA για τον ΑΡΗ – Φήμες για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) από τη NASA, με τα σενάρια περί ανακοίνωσης εξωγήινης (μικροβιακής) ζωής να εντείνονται.


Παλαιότερα, η NASA είχε βρει αποδείξεις για ύπαρξη νερού στον Άρη, ως επί το πλείστον σε παγωμένη μορφή στους πόλους, αλλά είχε επισημάνει ότι θεωρεί πως ο Άρης δύσκολα μπορεί να φιλοξενήσει ζωή.


Πάντως, ενώ πολλοί ελπίζουν σε μια ανακοίνωση ανακάλυψης εξωγήινης ζωής, η κυρίαρχη θεωρία μεταξύ των επιστημόνων που ακολουθούν την έρευνα στον Άρη είναι ότι θα ανακοινωθεί η παρουσία νερού σε υγρή μορφή.


"Αν ανακοινώσουν ότι έχουν βρει εύκολα προσβάσιμη, ελεύθερη ροή –υγρού- νερού κάτω από την επιφάνεια, η οποία είναι μία από τις θεωρίες που ακούμε χρόνια και χρόνια, αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για τη προοπτική ζωής στον πλανήτη, όσο και για τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί ανθρώπινη ζωή ", δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του προγράμματος της NASA για τον Άρη, Νταγκ Μακουίστιον. hotdoc

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X