Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ν.Δ.: Και ο Άδωνις για πρόεδρος, άνω-κάτω με τον Τζιτζικώστα
Ν.Δ.: Και ο Άδωνις για πρόεδρος, άνω-κάτω με τον Τζιτζικώστα  thumbnail

Ν.Δ.: Και ο Άδωνις για πρόεδρος, άνω-κάτω με τον Τζιτζικώστα

Αναταράξεις προκαλεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που και ο Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε τον εαυτό του «στην κρίση των στελεχών, των ψηφοφόρων και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας». Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στάση του γραμματέα της «γαλάζιας» παράταξης Ανδρέα Παπαμιμίκου.


Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. «Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των στελεχών, των ψηφοφόρων και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας», το μήνυμα του «γαλάζιου» βουλευτή που εκφράζει τη «δεξιά πλατφόρμα» μαζί με το Μάκη Βορίδη.


 

 

Γκρίνια για τον «γαλάζιο» γραμματέα


Εν τω μεταξύ, θέμα με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, άνοιξε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράστηκε δυσαρέσκεια καθώς όπως λένε, «τάχθηκε υπέρ κάποιου υποψήφιοι».


Στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρο της ΚΕΦΕ καταλογίζεται πως βοηθά τον Απ. Τζιτζικώστα να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές.


Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρόεδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη είναι «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έκαναν επ' αυτού συστάσεις στον κ. Παπαμιμίκο από την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.


Για το θέμα που προέκυψε, κύκλοι από το περιβάλλον του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη -μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη- φέρεται να είπαν τα εξής: «Οι κινήσεις του κ.Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».


Ρίχνει τους τόνους ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ 


Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισε:  • Να βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση

  • Να θέσει εκ νέου υπόψη των ενδιαφερομένων τη διάταξη του άρθρου 10, πάρ. 11 του καταστατικού του κόμματος, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων, η σύνθεση της ΚΕΦΕ συμπληρώνεται από ένα μέλος με τον αναπληρωτή του που ορίζει κάθε υποψήφιος και σε περίπτωση απόσυρσης μιας υποψηφιότητας το μέλος και ο αναπληρωτής του που ορίστηκαν παύουν να μετέχουν.

  • Να συσταθεί τεχνική επιτροπή υποστήριξης της διαδικασίας στην οποία, κάθε υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος, θα κληθεί να ορίσει με γραπτή δήλωσή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ τον εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του.


Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Π.Ε και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, επισημαίνοντας ότι «όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν την επόμενη Δευτέρα εγγυούνται την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και την επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».


Την απόφαση του Μεϊμαράκη περιμένουν οι «γαλάζιοι»


Στο «στρατόπεδο» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» οι κινήσεις από τους «γαλάζιους» δελφίνους.


Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος δέχεται πιέσεις από βουλευτές και στελέχη να είναι υποψήφιος και αναμένεται μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει την οριστική του απόφαση.


Ο ίδιος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απόφαση είναι δική του. «Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης.


«Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Βαγγέλης Μεϊμαράκης

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Οι υποψήφιοι


Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σειρά πήρε το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τη Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και δεύτερος επίσημα υποψήφιος έκανε λόγο για «την ανάγκη νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».


Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με νεότερη ανάρτησή του, ο Απ. Τζιτζικώστας υποστηρίζει πως το κόμμα «έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο».


Να σημειώσουμε πως η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, που δεν μπορεί λόγω ασυμβίβαστου να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, πυροδότησε σενάρια περί διαρχίας στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., να είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Μεϊμαράκης.


Όμως, από συνεργάτες του νυν προέδρου διαψεύδονται οι εικασίες περί συνεννόησης.


Φήμες περί συνεννόησης του περιφερειάρχη με τον Κ. Καραμανλή πυροδότησε και η επίσκεψή του στην Αθήνα και στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.


Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας


Επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τους ζητά στήριξη για μια δική του ενδεχόμενη υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Επίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.


Εκτός από τους γνωστούς στο ευρύ κοινό, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκφράσει και οι Ηλίας Ζαρκάδας, Γιώργος Μανιταράς και Σαράντος Ευσταθόπουλος.


Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της Π.Ε. ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.


efsyn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X