Κοτόπουλο με ρεβίθια

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>1 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>8 μπούτια κοτόπουλο με το δέρμα</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</li>
<li>2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες</li>
<li>2 κ.σ. πελτέ ντομάτας</li>
<li>150 γρ ρεβίθια ξερά, μουλιασμένα όλο το βράδυ και βρασμένα σε μπόλικο νερό.</li>
<li>2 κ.γ harissa (καυτερή σάλτσα ντομάτας)</li>
<li>50 ml ούζο</li>
<li>1 κύβο κοτόπουλο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό</li>
<li>1 1/2 κούπα νερό</li>
<li>¼ της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού</li>
<li>φέτες λεμονιού για σερβίρισμα (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο και τα αλείφουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. </li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180  βαθμούς.</li>
<li>Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπορεί να μπαίνει και στο φούρνο (να μην έχει πλαστικά χερούλια) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. </li>
<li>Βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα στο τηγάνι σε δόσεις. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα απ'έξω μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.</li>
<li>Από τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι , τα αφαιρούμε όλα.</li>
<li>Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.Βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο, 1 καλή πρέζα ζάχαρη, το ούζο και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα για περίπου 1 λεπτό.</li>
<li>Προσθέτουμε μέσα τα ρεβίθια, τη harissa και το ζωμό.</li>
<li>Προσθέτουμε ακόμα 1 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.</li>
<li>Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω μέσα στα ρεβίθια και το τηγάνι το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά . Ρίχνουμε μαϊντανό από πάνω και σερβίρουμε με τις φέτες λεμόνι .</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα