Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή – Τι συμβαίνει;
Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή - Τι συμβαίνει; thumbnail

Ράνια, 19 ετών

Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή – Τι συμβαίνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 19 ετών και το αγόρι μου 21. Ο κύκλος μου δεν είναι πάντα σταθερός μπορεί να αργήσει να μου έρθει μέχρι και 2 εβδομάδες η περίοδός μου. Έχουμε ολοκληρώσει εδώ και πολύ καιρό και συνήθως κατά την διάρκεια της επαφής δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Αυτό όμως συμβαίνει για πολύ λίγη ώρα 1 λεπτό περίπου και μετά βάζουμε. Ποτέ δεν έχει τελειώσει μέσα μου και την προτελευταία φορά που κάναμε κάτι πονούσα χαμηλά αλλά μετά πέρασε. Δεν είναι οι μέρες ακόμα για την περίοδό μου απλά το αγόρι μου αγχώνεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να αγχώνει και εμένα. Τις τελευταίες μέρες έχω ενόχληση πότε στο στομάχι και πότε στην κοιλιά σαν να ανακατεύομαι σαν σφίξιμο. Επίσης έχω κάποια σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Το ερώτημά μου είναι σε τι οφείλεται η ενόχληση είναι άγχος και στεναχώρια λόγω της οικογένειας ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο;


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητή φίλη,  


Ο πόνος κατά την επαφή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως τραχηλίτιδα, κολπίτιδα, κύστη ωοθήκης και πολλά άλλα. Έτσι, από τις ελάχιστες πληροφορίες, που μας δίνετε με την περιγραφή σας, καταλαβαίνετε και εσείς ότι δεν είναι δυνατόν ένας γυναικολόγος να βγάλει διάγνωση και να σας συμβουλεύσει χωρίς εξέταση. Το σωστό είναι να σας δει κάποιος γυναικολόγος από κοντά.


Επίσης, η μη χρήση αξιόπιστης μεθόδου αντισύλληψης δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό, αν έχετε κάποιες μέρες καθυστέρηση έλευσης της εμμήνου ρήσεως (περίοδος) καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Πληροφορίες για το πότε είναι ο σωστός χρόνος ποιος ο σωστός τρόπος για να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης μπορείτε να βρείτε στο sitehealthylady.gr  


Το άγχος, στο οποίο αναφέρεστε, μπορεί να προκαλέσει κάποια παρόμοια συμπτώματα με αυτά που νοιώθετε. Χωρίς όμως να αποκλείσουμε πρώτα κάποιο οργανικό πρόβλημα, είναι λίγο επιπόλαιο να πούμε αμέσως ότι είναι ψυχολογικό το πρόβλημα σας.


Κλείνοντας θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να μιλήσετε με κάποιον ειδικό, για να συζητήσετε για αντισύλληψη και προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό είναι τέτοιος που ούτε αντισύλληψη σας προσφέρει 100% ούτε σας αφήνει να απολαύσετε μια ελεύθερη επαφή. Υπάρχουν λύσεις για να κατασταλάξετε προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Βασικές πληροφορίες σχετικά με την αντισύλληψη μπορείτε να δείτε εδώ. Βέβαια, η ενημέρωση από το internetδεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενημέρωση από τον ειδικό γυναικολόγο.


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association PaediatricAdolescent Gynaecology

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X