Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πρόεδρος της Βουλής για δύο ημέρες ο Νικήτας Κακλαμάνης
Πρόεδρος της Βουλής για δύο ημέρες ο Νικήτας Κακλαμάνης thumbnail

Πρόεδρος της Βουλής για δύο ημέρες ο Νικήτας Κακλαμάνης

Από την αντιπολίτευση, αν και στην προηγούμενη Βουλή επίσης πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προέρχεται ο βουλευτής που θα προεδρεύσει στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας σύνθεσης.


Η καραμπόλα που φέρνει σε θέση προεδρεύοντος τον Νικήτα Κακλαμάνη


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, καθώς δεν εξελέγη βουλευτής θα παρακολουθήσει τη διαδικασία από την… Μητροπόλεως, όπου είναι το νέο της γραφείο.


Ο πρώτος αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής ήταν ο Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος δεν εξελέγη, ο Γιάννης Μπαλάφας που ήταν τρίτος αντιπρόεδρος έγινε υπουργός και έτσι δεν μπορεί να προεδρεύσει, ενώ τρίτη αντιπρόεδρος ήταν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία κατέβηκε στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα και έτσι τώρα δεν είναι βουλευτής.


Έτσι η πρόεδρος και οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι που προέρχονταν από το ΣΥΡΙΖΑ, όταν εξελέγη η τότε νέα Βουλή τον Ιανουάριο, δεν θα μπορέσουν να προεδρεύσουν τώρα και στο βήμα θα ανέβει ο τέταρτος αντιπρόεδρος που προερχόταν από την τότε και τώρα αξιωματική αντιπολίτευση, Νικήτας Κακλαμάνης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X