Καταπληκτικό κέικ μπανάνας!

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>5 μπανάνες πολύ ώριμες</li>
<li>220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</li>
<li>300 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένης</li>
<li>1/2 κ.γ. αλάτι</li>
<li>1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες</li>
<li>80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα</li>
<li>2 αυγά</li>
<li>150 γρ. καστανή ζάχαρη</li>
<li>125 γρ. βούτυρο</li>
<li>λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιφάνεια</li>
<li>ζάχαρη άχνη και κακάο για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα και μόνο οι μπανάνες διαλύονται.</li>
<li style="text-align: justify;">Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.</li>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά. Το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα…</li>
<li style="text-align: justify;">Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα, όταν όμως έχει κρυώσει το μείγμα για να μην λιώσει η σοκολάτα.</li>
<li style="text-align: justify;">Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (25 εκ) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.</li>
<li style="text-align: justify;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Βγάζουμε από το φούρνο.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα