Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επιστολή διαμαρτυρίας από τους έφηβους βουλευτές
Επιστολή διαμαρτυρίας από τους έφηβους βουλευτές thumbnail

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους έφηβους βουλευτές

Οι έφηβοι βουλευτές της ΙΣΤ Συνόδοου 2011 – 2012 έγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ, τονίζοντας την αντίθεσή τους.

Η επιστολή τους αναφέρει:

 

"Αγαπητοί εργαζόμενοι-ες της ΕΡΤ,

Με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή μας επιδιώκουμε ως μέλη της ΙΣΤ συνόδου της Βουλής των εφήβων να σας εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας, ένας αγώνας ο οποίος πια έχει καταλήξει και δικός μας. Ένας αγώνας για τη δημοκρατία προτίστως καθώς και για την εξασφάλιση εργασίας όχι μόνο για εσάς αλλά και για όλους τους "ματωμένους" Έλληνες πολίτες.

Είμαστε ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και ουσιαστικά να καταπατήσει μία από τις βασικότερες αρχές της Δημοκρατίας, την ελευθεροτυπία-ελευθεροστομία. Η τακτική της λύσης του "γόρδιου δεσμού" με το μαχαίρι, η οποία ακολουθήθηκε, δεν βοηθάει σε τίποτα, αντιθέτως αφαιρεί από τον κόσμο το δικαίωμά του στη Δημόσια ενημέρωση, δικαίωμα που για πρώτη φορά στα χρονικά στερείται μια δημοκρατική κοινωνία.

Οφείλουμε να εμποδίσουμε τις άκρως αντιδημοκρατικές αποφάσεις τους, οφείλουμε να ενωθούμε όλοι προκειμένου να μην αποτελέσουμε το μοναδικό κράτος (μεταξύ των ανεπτυγμένων) που δεν θα έχει δημόσια τηλεόραση.

Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια, όμως ήρθε η ώρα να σηκωθεί και να παλέψει. Το πλήγμα ήταν ισχυρό για να λυγίσουμε, ίσως τώρα να δόθηκε η αφορμή οι Έλληνες να ξεσηκωθούν, ίσως τώρα εσείς να γίνατε βορά των περιστάσεων προκειμένου να γίνει η αλλαγή. Εμείς από την πλευρά μας απανταχού της Ελλάδας και με κάθε μέσο επιδιώκουμε τη διάδοση του μηνύματος συμπαράστασης και αγώνα.

Είναι απαράδεκτο να χάνουν σχέδον 3000 άνθρωποι την δουλειά τους μέσα σε μία μέρα,είναι αδιανόητο οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν εδώ και πολλά χρόνια τις ανάγκες της ΕΡΤ, και να κλείνει έτσι ξαφνικά χωρίς την δική μας συγκατάθεση.

Το κλείσιμό της αποτελεί μία αντισυνταγματική πράξη, και ενώ βλέπουμε να κατεδαφίζεται παράνομα ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οικοδόμημα πολλών ετών, οι υπερχρεωμένοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργόυν με προσωρινές άδειες.

Η ΕΡΤ δεν είναι μόνο τα τρία κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

ΕΡΤ είναι και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, επίσης,είναι το ERT World που εκπέμπει εδώ και πολλά χρόνια για την Ελληνική Ομογένεια. Ακόμα είναι και οι συμφωνικές της ορχήστρες, μαζί με τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις.

Η ΕΡΤ διαθέτει τα περισσότερα ειδησιογραφικά αρχεία στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να δεχτούμε το λουκέτο της και το ξεπούλημα αυτής της ιστορικής περιουσίας, γιατί είναι σαν να καταστρέφουν την μνήμη μας.

Σαν έφηβοι βουλευτές λοιπόν, απαιτούμε: την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ, την επιστροφή των απολυμένων εργαζομένων, την αποκατάσταση της δημοκρατίας, και την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης".

 Πηγή: enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X