Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φωτίου: Έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας στη χώρα
Φωτίου: Έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας στη χώρα thumbnail

Φωτίου: Έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας στη χώρα

Στους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα επιχειρήσει να απαλύνει τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η αναπληρωτής υπουργός, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.


«Γυρίζοντας εδώ έχουμε αφήσει ένα κομμάτι της δουλειάς μας που πρέπει να συνεχίσουμε. Το κομμάτι της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο όμως πια πρέπει να συνεχιστεί με άλλους όρους. Κάναμε μία πρώτη κίνηση, καταλάβαμε ορισμένα πράγματα είναι για πρώτη φορά που έχουμε ηλεκτρονική καταγραφή των συμπατριωτών μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση, χωρίς να μεσολαβούν ούτε πελατειακές σχέσεις ούτε τίποτα. Ηλεκτρονική καταγραφή και μάλιστα δύο φορές. Άρα έχουμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.


Και συνέχισε λέγοντας: «Έχω ένα πρώτη μητρώο ωφελούμενων αυτή τη δουλειά θα την εμπλουτίσω και με όλα τα δεδομένα, τα επιδοματικά, που παίρνουν αυτοί οι ωφελούμενοι. Άρα και όλο το πρώτο κομμάτι της φτώχειας. Γιατί έχουμε δύο σκαλοπάτια στη φτώχεια. Το κατώφλι της φτώχειας και την ακραία φτώχεια. Εμείς ασχοληθήκαμε με την ακραία φτώχεια. Φοβερά πράγματα. 400 ευρώ το πολύ εισόδημα σε 4μελή οικογένεια. Αν το σκεφτείτε είναι ανατριχιαστικό με τι ασχοληθήκαμε μέχρι στιγμής. Αυτό το κομμάτι αφού το καταγράψουμε ηλεκτρονικά θα δούμε όλους τους φορείς από τους οποίους παρέχεται προνοιακή βοήθεια. Αυτό είναι πάλι ένα πολυδαίδαλο κομμάτι που ποτέ δεν έχει καταγραφεί με σαφήνεια».


Ακούστε το ηχητικό στο www.enikos.gr



X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X