Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Σπονδυλική στήλη: 3 συνήθειες που την επιβαρύνουν
Σπονδυλική στήλη: 3 συνήθειες που την επιβαρύνουν thumbnail

Σπονδυλική στήλη: 3 συνήθειες που την επιβαρύνουν

Είναι γεγονός, πως η καθιστική ζωή καθώς και η εργασία που απαιτεί να περνάτε πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο για τα προβλήματα σε μέση, σπονδυλική στήλη αλλά και στον αυχένα. Η σωστή στάση του σώματος, λοιπόν, είναι αναγκαία για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.


Έτσι, θα ήταν καλό να γνωρίζετε ποια είναι τα 3 βασικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας στην καρέκλα του γραφείου.


Αρχικά, όταν δεν ακουμπάει η μέση στην καρέκλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σφίγγονται πολύ οι ραχιαίοι αλλά και να μην στηρίζεται καλά η περιοχή της οσφύος, λόγω της κυρτότητας της σπονδυλικής στήλης. Καλό θα ήταν, να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι για να βοηθήσετε τη μέση σας στην καλύτερη επαφή με την πλάτη της καρέκλας.


Έπειτα, όταν δεν χρησιμοποιείτε υποπόδιο. Όταν, ειδικά, δεν στηρίζεται σωστά και η μέση έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η λόρδωση στη σπονδυλική στήλη.


Τέλος, όταν ο υπολογιστής δεν βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος σε σχέση με τα μάτια σας. Ο υπολογιστής πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα μάτια σας ώστε να αποφεύγετε την υπερβολική κλίση των μυών της περιοχής, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα.


enallaktikidrasi.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X