Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πειθαρχικές ποινές για τρεις γιατρούς του Παίδων Αγία Σοφία
Πειθαρχικές ποινές για τρεις γιατρούς του Παίδων Αγία Σοφία thumbnail

Πειθαρχικές ποινές για τρεις γιατρούς του Παίδων Αγία Σοφία

Την τιμωρία των τριών γιατρών της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία (φωτογραφία) αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Οι γιατροί είχαν τεθεί εκτός του παιδιατρικού νοσοκομείου τον Νοέμβριο του 2011, όταν έγινε γνωστό ότι δεν χειρούργησαν μικρό ασθενή – τον οποίο, σημειωτέον, είχαν ναρκώσει – λόγω προσωπικών διαφορών εν ώρα χειρουργείου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το Πειθαρχικό επέβαλε στέρηση αποδοχών για 10 μήνες στον έναν εκ των τριών γιατρών, στέρηση δικαιώματος υποβολής υποψηφιότητας για την κατάληψη θέσης ανώτερου βαθμού στον δεύτερο, ενώ ο τρίτος παραπέμπεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.

Οπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, και δεδομένου ότι τα πειθαρχικά συμβούλια καταλήγουν παραδοσιακά σε αθωωτικές αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο να "σωθούν" οι συνάδελφοι γιατροί, το Πειθαρχικό της Α’ ΥΠΕ εξάντλησε τα περιθώρια  αυστηρότητας που διέθετε.

Αλλωστε, σύμφωνα με τα  πορίσματα των ΕΔΕ που είχαν στη διάθεσή τους τα μέλη του Πειθαρχικού, είχε διαπιστωθεί η σοβαρή δυσλειτουργία της κλινικής, ενώ υπήρχαν και στοιχεία που αφορούσαν στη "περίεργη" διακίνηση περιστατικών από το  Αγλαΐα Κυριακού στο Αγία Σοφία. Ειδικότερα κατά τις ημέρες που απουσίαζε ο διευθυντής, εισάγονταν εσπευσμένα μικροί ασθενείς ως έκτακτα περιστατικά. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί έχουν επανέλθει στις θέσεις τους από τον περασμένο Μάρτιο στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του Αγία Σοφία.

Πηγή: tanea.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X