Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το 65% των πολιτών θέλει ανοιχτή την ΕΡΤ
Το 65% των πολιτών θέλει ανοιχτή την ΕΡΤ thumbnail

Το 65% των πολιτών θέλει ανοιχτή την ΕΡΤ

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόοια ραδιοτηλεόραση τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών Κάπα Research και VPRC.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.

Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών (62,7%) ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μονοκομματική κυβέρνηση ζητεί το 24,6%.

Επίσης, στην έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστότοπου tvxs.gr, το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και το 27% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Ωστόσο, σε αυτή τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής παίρνει προβάδισμα με 29% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
•ΝΔ: 26,5%
•ΣΥΡΙΖΑ:29%
•ΠΑΣΟΚ: 7%
•Ανεξάρτητοι Ελληνες: 6%
•Χρυσή Αυγή: 14%
•ΔΗΜΑΡ: 4,5%.
•ΚΚΕ: 7%
•Αλλο κόμμα: 6%.

Στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές, ενώ το 11,6% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, 9,2%.

 Πηγή: ethnos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X